objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 17. december 2010 ob 10:36

Šefu kriminalistov Jevšku naj bi počil film zaradi Vegrada in Tovšakove
Odhajajoči direktor kriminalistične policije Aleksander Jevšek menda pakira zaradi političnih pritiskov, dokončno pa naj bi mu prekipelo med policijsko preiskavo afere Vegrad
2010 Pozareport

Odpri galerijo

V sredo je odjeknila novica, da mesto direktorja kriminalistične policije zapušča Aleksander Jevšek, ki se bo konec januarja prihodnje leto, po 28-letih dela v policiji, tudi upokojil. Jevšek je medijem povedal, da izpolnjuje pogoje za upokojitev in da je o nameravanem odhodu že julija obvestil generalnega direktorja policije Janka Gorška. Je pa napovedal, da bo "še vedno dejaven" in da bo napisal celo doktorat.
To je - po odhodu nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve Gorana Klemenčiča, zdaj predsednika Komisije za preprečevanje korupcije - že drugi odmevni odhod visokega državnega uradnika resorja, ki ga vodi ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS Katarina Kresal. Naši viri namreč trdijo, da se v zakulisju Jevškovega odhoda skriva bistveno več, kot je odhajajoči prvi kriminalist v državi trenutno pripravljen javno povedati. Po naših informacijah naj bi Jevšku dokončno "počil film" med afero Vegrad in kriminalistično preiskavo zoper nekdanjo prvo damo Vegrada HildoTovšak. Če držijo navedbe naših virov, naj bi del vladajoče politike pritiskal na vodstvo policije, naj kriminalisti med krivci za afero Vegrad medijsko izpostavijo brigadirja Toneta Krkoviča (ki ga javnost razume kot človeka blizu Janeza Janše, liderja opozicijske SDS), sicer prijatelja Hilde Tovšak, da bi pozornost odvrnili od spornih in menda tudi nezakonitih povezav Tovšakove z nekaterimi drugimi politiki sedanje vladajoče koalicije. Temu naj bi se Aleksander Jevšek uprl in zato odhaja. Politični pritiski na posameznike v policiji in kriminalistični službi se vrstijo predvsem od afere Baričevič naprej, še trdijo naši viri. Gre za obdobje, ki je "odneslo" tudi državnega sekretarja Gorana Klemenčiča.
Spomnimo, Jevšek je direktor kriminalistične policije postal januarja leta 2007 (prej je bil direktor policijskih uprav v Murski Soboti in Ljubljani), tri leta prej pa se je neuspešno potegoval za generalnega direktorja policije, po odhodu Marka Pogorevca, še enega dobrega prijatelja Hilde Tovšak. Jevšek je takrat veljal za varovanca tedanjega predsednika vlade Toneta Ropa vendar se je minister za notranje zadeve Rado Bohinc raje odločil za Darka Anželja.
Zanimivo je tudi, da Jevškova napoved odhoda in upokojitve v medijih ni požela takšne odmevnosti, kot bi jo sicer lahko pričakovali.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
aleksander jevšek Janka Gorška Gorana Klemenčiča Katarina Kresal HildoTovšak Toneta Krkoviča Janeza Janše Toneta Ropa Rado Bohinc Darka Anželja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šefu kriminalistov Jevšku naj bi počil film zaradi Vegrada in Tovšakove