objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 9. julij 2010 ob 08:00

Dušan Senčar na Lentu vpil na Kresalovo, Orešiča pa hotel vreči v Dravo
Incident med otvoritvijo letošnjega Lenta: mariborski tiskar Dušan Senčar verbalno napadel ministrico Katarino Kresal in bodočega županskega kandidata LDS Tomaža Orešiča
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Med otvoritvijo letošnjega festivala Lent je v posebnem šotoru za VIP goste prišlo do incidenta. Dušan Senčar, lastnik mariborske tiskarne Senčar, je verbalno napadel ministrico za notranje zadeve in predsednico LDS Katarino Kresal ter bodočega kandidata za mariborskega župana LDS Tomaža Orešiča. Senčar je Kresalovi zavpil nekaj grobih žaljivk, vendar se je ministrica takoj diskretno umaknila stran in se pomešala med druge goste, njen varnostnik pa je blokiral pot med Senčarjem in ministrico. Zato se je Senčar, ki je bil po navedbah prisotnih močno vinjen, spravil na Orešiča. Med drugim mu je grozil, da bo "razjebal LDS" in ga "vrgel v Dravo." Senčarja je umiril šele podžupan in predsednik mariboskega lokalnega odbora LDS Andrej Verlič, ki je moral uporabiti celo ročne prijeme (glej fotografijo). Še dobro, da je incident, čeprav se je zgodil v VIP-u, opazilo zelo malo ljudi.
Zakaj se je Dušan Senčar mlajši spravil na Kresalovo in Orešiča, se ne ve, razen tega, da je bil v vinjenem stanju. Je pa znano, da je bil njegov oče Dušan Senčar starejši, pokojni mariborski odvetnik in oče smučarskega tekmovanja za Zlato lisico, eden od liderjev LDS v Mariboru.
Mimogrede, Tomažu Orešiču na sredini seji sveta mariborske LDS formalno še ni uspelo postati podžupanski kandidat. Kljub ustni podpori do glasovanja ni prišlo, ker so bili na seji sveta nesklepčni; namesto nujno potrebnih 16 članov sveta jih je bilo samo15, torej en premalo, zato bodo glasovali prihodnji teden. Na seji sveta naj bi prišlo tudi do ostre razprave med Kresalovo in nekdanjim poslancem LDS Milanom Petkom. Petek sicer pravi, da je "predsednici samo povedal svoje mnenje o njenem odnosu do mariborskega odbora LDS, ona pa je pojasnila njene poglede."
Pretendentom za stolček župana Maribora pa se je pridružil še eksotični kandidat Borut Ambrožič mlajši, eden od dveh zastopnikov pravic pacientov na štajerskem območju. Ambrožič mlajši je Mariborčanom znan tudi kot nekdanji član enega izmed rotary klubov v štajerski prestolnici, ki je moral druščino rotarijcev zapustiti v precej sumljivih okoliščinah, povezanih z denarjem in sprejemanjem novih članov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dušan Senčar Katarino Kresal Tomaža Orešiča Andrej Verlič Milanom Petkom Borut Ambrožič mlajši

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dušan Senčar na Lentu vpil na Kresalovo, Orešiča pa hotel vreči v Dravo