objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 21. april 2010 ob 07:22

Senica in LDS menda rušijo Bembiča in osvajajo državno pravobranilstvo
Naši viri trdijo: Katarina Kresal in Miro Senica stavita na Jurija Groznika
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Junija letos poteče mandat generalnemu državnemu pravobranilcu Lucijanu Bembiču, ki ga je slovenska javnost še najbolj spoznala med razvpito afero Baričevič. Bembič je takrat zelo jasno dejal, da je bila vrnitev bulmastifov pokojnemu zdravniku Saši Baričeviču nezakonita, vlada pa naj bi njegovemu pravobranilstvu nenavadno odrekla pooblastilo za nadaljevanja tega spornega postopka na pritožbenem organu. Ni dvoma, da se je Bembič (tudi) z afero Beričevič zameril določenim lobijem, ki mu zdaj poskušajo spodnesti tretji mandat, čeprav je zadnje čase slišati, da znotraj državnega pravobranilstva stvari še zdaleč niso urejene tako, kot bi morale biti.
Za funkcijo generalnega državnega pravobranilca se – poleg Lucijana Bembiča, ki mu mandat poteče junija – spopadajo še trije državni pravobranilci, Jurij Groznik, Boštjan Tratar in Robert Marolt.
Slednji, Robert Marolt, menda nima nobenih možnosti, kajti v času Janševe vlade je delal kot državni sekretar na ministrstvu za pravosodje, ko ga je vodil Lovro Šturm. Boštjana Tratarja naj bi skušali kompromitirati prejšnji petek, ko mu je novinarka Ranka Ivelja v časniku Dnevnik očitala plagiatorstvo pri avtorstvu knjige z naslovom Novi zakon o upravnem sporu, s pojasnilom in stvarnim kazalom, ki jo je Tratar izdal pred štirimi leti pri majhni založbi Legat v Lescah, tako vsaj trdijo naši viri na državnem pravobranilstvu. Lobiji okoli LDS in odvetnika Mira Senice (ta je med vračanjem bulmastifov pokojnemu Baričeviču stal nasproti Bembiču) namreč forsirajo pravobranilca Jurija Groznika, brata radijske urednice Darje Groznik, ki je skupaj z možem Borisom Vojetom družinska prijateljica ministrice za notranje zadeve in predsednice LDS Katarine Kresal ter odvetnika Senice, pa tudi državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Jožefa Školča in njegove žene, oblikovalke stekla Maje Pak. Jurij Groznik je bil leti tudi zaposlen v odvetniški pisarni Mira Senice, na pravobranilstvu pa pravijo, da je "magister lobiranja." Krožijo tudi (nepreverjene) zgodbe o njegovem družinskem ekonomskem čudežu. Poleg stanovanja v Gorkičevi ulici in nakupa prestižnega stanovanja v Trnovem sta zakonca Groznik (njegova žena je Maja Zabukovec Groznik, nekdanja sodnica na izvršilnem oddelku okrajnega sodišča v Ljubljani) v kratkem času adaptirala še hišo v Ivančni Gorici, vse to pa naj bi uspela z dvema povprečnima državnima plačama. Po pripovedovanju naših virov naj bi Groznik – poleg dela na državnem pravobranilstvu - honorarno služil pri dveh ljubljanskih odvetnikih, Ivani Stošiču in Darku Kraševcu (no, slednji zdaj ni več odvetnik, ker je postal generalni sekretar pri Igorju Lukšiču na ministrstvu za šolstvo in šport), njegovo ženo sodnico pa anonimni viri povezujejo celo z domnevnimi mahinacijami, ki naj bi se pred leti dogajale pri izvršbah in dražbah zaplenjenih nepremičnin. V tej zvezi isti viri omenjajo tudi sodnega izvršitelja Dejana Breznika. Na nekatera pojasnila Jurija Groznika v tej zvezi še čakamo.
Generalnega državnega pravobranilca imenuje državni zbor na predlog vlade, ta pa na predlog ministra za pravosodje Aleša Zalarja.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Saši Baričeviču Jurij Groznik Boštjan Tratar Robert Marolt Janševe lovro šturm Ranka Ivelja Mira Senice Jurija Groznika Darje Groznik Borisom Vojetom Katarine Kresal Jožefa Školča Maje Pak Maja Zabukovec Groznik Ivani Stošiču Darku Kraševcu Igorju Lukšiču Dejana Breznika Aleša Zalarja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Senica in LDS menda rušijo Bembiča in osvajajo državno pravobranilstvo