objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 27. december 2010 ob 13:22

Preobrat? Agencija proti zamenjavi Hauca, zdaj z odstopom grozi Grošelj
Celotno vodstvo Agencije za upravljanje kapitalskih naložb države na kriznem sestanku s Klemnom Grošljem, predsednikom nadzornega sveta Pošte Slovenije: Ne počnite neumnosti!
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik nadzornega sveta Pošte Slovenije Klemen Grošelj naj bi se danes sestal z generalnim direktorjem pošte Alešem Haucem, Hauc pa je predlagal skupni sestanek z vodstvom Agencije za upravljanje kapitalskih naložb države. Namesto sestanka med Grošljem in Haucem je prišlo do sestanka med Grošljem in celotno upravo agencije pod vodstvom predsednice uprave Dagmar Komar, zraven pa je bil še Venčeslav Radi, na agenciji kot upravljavec zadolžen za pošto. Direktorja Hauca ni bilo, ker naj bi prvi nadzornik Grošelj zagrozil, da on ne pride, če pride Hauc. Po naših informacijah uprava agencije ni podprla Grošljevega predloga za Haučevo zamenjavo predvsem zaradi dobrih poslovnih rezultatov Pošte Slovenije. Namesto tega se je moral Grošelj zagovarjati pred upravo agencije, ker naj bi nadzorni svet pod njegovim vodstvom prekršil nekatere člene Zakona o gospodarskih družbah; no, Grošelj je to pozneje zanikal. Med sestankom je Grošelj zagrozil tudi z odstopom, člani uprave pa so mu odvrnili, naj potem kar odstopi. Grošelj je na sestanek prišel celo z napisanim predlogom sklepa za razrešitev Hauca, ki pravno zanesljivo ne bi zdržal, poročajo naši viri. Uprava agencije mu je svetovala, naj ne počne neumnosti (če bi Grošljevi nadzorniki Hauca razrešili, bi morala pošta plačati 24 mesečnih plač odpravnine (približno 200 tisoč evrov), v primeru nezakonite odločitve pa bi Hauc najverjetneje vložil tožbo); po mnenju agencije naj bi bila edina resna podlaga za morebitno Haučevo predčasno razrešitev neodvisna revizijska komisija, če bi ugotovila očitne nepravilnosti.
Še pred sestankom je Klemen Grošelj želel na hitro sklicati sejo nadzornega sveta, vendar se je nezakonitemu sklicu seje uprla sekretarka nadzornega sveta, trdijo naši viri, ki je trenutno na dopustu. Svet delavcev Pošte Slovenije pod vodstvom Božidarja Pograjca pa medtem razmišlja o možnosti kazenske ovadbe zoper prvega nadzornika Grošlja.
Klemen Grošelj je po sestanku z vodstvom agencije za časnik Finance dejal, da je vodstvu agencije povedal, da "nadzorniki pri odločanju ne smejo biti ovirani. Zdaj se bomo še enkrat sestali nadzorniki. Še enkrat bomo pregledali vso gradivo in se nato odločili," pravi Grošelj. Na vprašanje časnika Finance, ali je bil sestanek sklican po poslovniku nadzornega sveta, pa Grošelj odgovarja, da "ne, ker gre zgolj za neformalni sestanek." Toda pozor, čeprav na neformalnih sestankih nadzorniki odločitev pač ne morejo sprejemati, predsednik nadzornega sveta Grošelj to možnost kar dopušča. "Ne izključujem, da bomo Hauca odstavili, ne morem pa tega niti napovedati. Šlo bo za odločitev vseh štirih nadzornikov." Pošta Slovenije ima sicer šest članov nadzornega sveta.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
klemen grošelj Alešem Haucem Dagmar Komar Venčeslav Radi Božidarja Pograjca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Preobrat? Agencija proti zamenjavi Hauca, zdaj z odstopom grozi Grošelj