objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 22. december 2010 ob 07:20

Igor Kadunc, direktor Filmskega sklada, odgovarja: Ni res, res pa je ...
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Direktor Filmskega sklada Igor Kadunc odgovarja na navedbe v članku "Neverjetno, celo denar za filme dobivajo predvsem Golobičevi pristaši," objavljenem 20. decembra v rubriki Necenzurirano (glej Sorodni članki).

Ni res:
1.       Da bi se kdajkoli razglašal za simpatizerja katerekoli stranke, torej se nisem razglašal niti za simpatizerja Zares!
2.       Da naj bi za pogodbe, ki jih podpisujemo na skladu, ne imeli denarja! S podpisovanjem pogodb za filme po razpisih ni čisto nič narobe. Tudi denar zanje je delno še v letošnjem letu, delno pa v prihodnjem! Vse to je jasno zapisano in opredeljeno v Veljavnem Poslovnem in finančnem načrtu. Tako se pogodbe podpisujejo in bodo do konca leta vse podpisane.
3.       Da Arsmedia, ki je producent Naberšnikovega filma Šanghaj, ne bi imela zaprte finančne konstrukcije oziroma je zaprta samo na papirju. Šele podpis pogodbe s skladom daje osnovo za pridobitev trdnih jamstev (pogodb) od koproducentov. Zaradi tega so vse pogodbe za realizacijo zahtevnih projektov ob podpisu po svojem bistvu opcijske, saj se bodo dokončno izvršile šele, ko bo sklad dobil dokazila o sofinanciranjih koproducentov. V primeru, da jih ne bo, bo moral producent zagotoviti dodatna lastna sredstva, drugega koproducenta ali prekiniti projekt in vrniti sredstva. V pogodbah je to zelo natančno določeno! V vseh, ne le v pogodbi za omenjeni film!
4.       Da bi odpisali Arsmedii dolg v višini 300.000 €. To sem pojasnjeval že novinarki Demokracije. Enostavno Arsmedia nikoli ni bila dolžna 300.000 € filmskem skladu!

Res pa je:
1.       Da sem -  neverjetno toda resnično -  izgubil tožbo, ker je višje delovno sodišče pritrdilo mnenju temeljnega delovnega sodišča, da zapis pogoja v zakonu o RTV (pa tudi drugih verjetno), ki zahteva poznavanje problematike, ne pomeni čisto nič, če svetniki -  kljub javni izjavi kandidata, da res ne pozna problematike RTV -  presodijo drugače! Očitno dovolj glasov vlije kandidatu poznavanje problematike v možgane!
2.       Da poznavalci filmske stroke očitno niso poznavalci, sicer bi vedeli, da tudi v teh časih, ko Slovenki filmski center čaka na vpis v sodni register, do vpisa pa še vedno deluje Filmski sklad! In tako ni s podpisovanjem pogodb nobenih  nepravilnosti!
3.       Da imajo "filmarji" očitno pomanjkljiv smisel za filme, če za uvrščeni film v sekcijo tedna kritike Beneškega festivala, po njihovem ni potrebno zgubljati besed.
Če bi filmarji pogledali na spletno stran sklada bi lahko prebrali, da je film po uspehu v Benetkah ravno v tekmovalnem programu na mednarodnem filmskem festivala v Estorilu. Film se je uvrstil med dvanajst evropskih filmskih naslovov, ki so po mnenju festivala "že dosegli zasluženo pozornost v programih najpomembnejših festivalov."

S tem, da sem pustil pri miru druge trditve še ne pomeni, da jih imam za točne.
Igor Kadunc MBA

direktor Filmskega sklada

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
igor kadunc Sorodni članki Igor Kadunc MBA
direktor Filmskega sklada

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Igor Kadunc, direktor Filmskega sklada, odgovarja: Ni res, res pa je ...