objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 22. december 2010 ob 07:00

Da minister Henrik Gjerkeš preveč pije, se je vedelo že novembra lani
Zelo resno vprašanje za premiera Pahorja: kako je sploh mogoče, da se v času recesije ministrska ekipa državnih uradnikov sredi delovnega ponedeljka dvanajst ur zapored zabava v nekem lokalu?!
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Novembra lani, dva dni po imenovanju Henrika Gjerkeša za novega ministra za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, smo na našem portalu ekskluzivno objavili fotografije močno pijanega Gjerkeša (takrat se je nacejal s pivom), posnete 9. maja istega leta v podeželskem Mladinskem klubu K16 v Spodnji Slivnici pri Grosupljem, lociranem blizu ministrove nove hiše.
Nihče od drugih medijev si teh fotografij "ni upal" ponatisniti, na Pop TV (oddaja 24ur) so jih prikazali šele včeraj zvečer, nekaj ur potem ko je predsednik vlade Borut Pahor že sprejel ponujeni Gjerkešev odstop.
Ko smo takrat objavili fotografije (glej Galerijo slik), so nam naši lokalni viri pripovedovali, da Henrik Gjerkeš sploh ni tako sramežljiv, kot smo ga imeli priložnost videti na televiziji. "Daleč od tega, bi naj bil veseljak, ki ga rad nagne, prava kombinacija Prekmurca, ki je pristal na Dolenjskem. Ko ga spije, je vse njegovo, roke od sebe in na gas," so razlagali lokalci, ki Gjerkeša bolje poznajo. Zdaj naj bi se sicer "malo umaknil, ker si hoče popraviti renome … vendar ta iz Bruslja že ne bo denarja potegnu," so bili takrat prepričani domačini, ki so z vidno dozo cinizma govorili o novem ministru Henriku Gjerkešu.
Leto dni je torej minilo, da je alkohol zaključil Gjerkeševo ministrsko kariero. Spomnimo, novopečeni minister je pred imenovanjem znotraj stranke DeSUS sprožil pravo vojno med predsednikom stranke Karlom Erjavcem na eni in zdaj že bivšima poslancema DeSUS-a Vilijem Rezmanom ter Francem Žnidaršičem na drugi strani. Henrika Gjerkeša naj bi na ministrsko funkcijo sforsirala njegova mama in podpredsednica stranke DeSUS Marija Gjerkeš.
Odstopljenemu ministru Henriku Gjerkešu lahko štejemo v dobro, da je po razkritju pijanskega incidenta takoj ponudil odstop. Res pa je, da se odstopu preprosto ni dalo izogniti. Celo Karlu Erjavcu na včerajšnji popoldanski tiskovni konferenci, kjer sta z Gjerkešem nekako pojasnjevala nočno vožnjo službenega audija A6 v močno vinjenem stanju, kar – po Erjavčevih besedah - ni v skladu z etiko stranke DeSUS, ter ministrov odstop, ni bilo niti malo do smeha. Morda prvič, odkar ga videvamo na tiskovnih konferencah. Afera Gjerkeš je Karla Erjavca in stranko DeSUS namreč zadela prav v času, ko stranka in njen dokaj duhoviti predsednik blestita na javnomnenjskih anketah, "upokojencem" iz DeSUS-a pa se obeta, da bodo na prihodnjih parlamentarnih volitvah postali vsaj tretja najmočnejša politična stranka v državi. No, lahko pa se seveda zgodi, da bo Gjerkeševa nočna pijanska avantura, zapakirana s takojšnjim odstopom z ministrske funkcije, le še povečala Erjavčev rejting.
Toda Henrik Gjerkeš na včerajšnji tiskovni konferenci vsega vendarle ni povedal po resnici, tako vsaj trdijo naši viri iz policije. Še preden ga je ustavila prometna policija, naj bi minister z avtom zletel s ceste, zato naj bi avto imel tudi poškodovano podvozje. Posebno vprašanje za predsednika vlade Pahorja pa izhaja iz Gjerkeševe izpovedbe novinarjem: kako sploh je mogoče, da se sredi delovnega dne (ponedeljek) državni uradniki ali javni uslužbenci (če smo prav razumeli, gre za Gjerkeševo ministrsko ekipo) zabavajo na prednovoletni zabavi, in to najmanj 12 ur zapored. Henrik Gjerkeš je namreč prostodušno priznal, da se je zanj usodna zabava v manj znanem ljubljanskem lokalu New Castle na Dunajski cesti začela že ob pol treh popoldne, domov v Grosuplje pa se je iz lokala odpravil šele naslednji dan okoli četrte ure zjutraj … Neverjetno!  

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Henrika Gjerkeša Borut Pahor Galerijo slik Karlom Erjavcem Vilijem Rezmanom Francem Žnidaršičem Marija Gjerkeš

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Da minister Henrik Gjerkeš preveč pije, se je vedelo že novembra lani