objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 21. december 2010 ob 16:14

Minister Henrik Gjerkeš, ki je sinoči vozil hudo pijan, že odstopil
Minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj je predsedniku vlade Pahorju okoli pol štirih popoldne sporočil nepreklicni odstop
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Henrik Gjerkeš je predsedniku vlade Borutu Pahorju okoli pol štirih popoldne že ponudil nepreklicni odstop, Pahor pa ga je sprejel. Spomnimo, pol ure prej smo na našem portalu prvi objavili ekskluzivno novico, da naj bi se minister Gjerkeš minulo noč blizu Grosupljega zaletel z avtomobilom. Naši viri so nam zatrdili, da naj bi se po prihodu policije izkazalo, da je imel v krvi 1,2 promila alkohola. Minister Henrik Gjerkeš je vozil službeni avto znamke Audi A6, ki ga uporablja tudi v zasebne namene, policisti pa naj bi ga pridržali do streznitve. Pozneje so se razširile nekoliko drugačne informacije, da naj bi prometna policija ministra ustavila zaradi vijuganja njegovega audija, ki naj bi bil tudi poškodovan.
Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec nam je povedal, da je za danes ob petih popoldne na sedežu stranke sklical posebno tiskovno konferenco, skupaj Gjerkešem, kjer bosta pojasnila incident. Erjavec je zaenkrat potrdil, da je minister Gjerkeš vozil pijan, zanika pa, da je prišlo do prometne nesreče. Informacije, da je Gjerkeš že odstopil, Karl Erjavec še ni komentiral, razloge za Gjerkešev odstop pa naj bi povedal na sklicani tiskovni konferenci.
Na tiskovni konferenci je minister Henrik Gjerkeš potrdil, da so ga v jutranjih urah v bližini Grosupljega ustavili policisti, ker je s službenim audijem A6 vijugal po cesti. Domov se je vračal po novoletni zabavi s sodelavci, okoli četrte ure zjutraj, imel pa je nekaj težav s pnevmatiko, saj mu je ta spuščala. Ker je po obvoznici peljal počasi, ga je ustavila policija. Gjerkeš pravi, da je imel v krvi 0,64 miligrama alkohola na liter krvi. Policija ga je pridržala do 11. ure. Po dogodku se je Gjerkeš odločil, da bo odstopil. Predsedniku vlade Pahorju je podal odstopno izjavo, Pahor pa je odstop sprejel. Gjerkeš dogodek obžaluje in pravi, da se je za odstop odločil, saj ne želi škodovati stranki DeSUS, vladi in koaliciji. Odstop pa ni povezan z njegovim delom, zatrjuje Gjerkeš. Da je v strokovnem smislu Gjerkeš delal dobro, meni tudi Karl Erjavec, vendar dogodek po Erjavčevih besedah ni v skladu z etiko DeSUS-a.
V stranki DeSUS pa že imajo tudi novo kandidatko za njegovo naslednico. To je sekretarka v službi vlade za regionalni razvoj Duša Trobec Bučan. Erjavec pravi, da se z njihovim izborom strinja tudi predsednik vlade Pahor.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Henrik Gjerkeš Borutu Pahorju karl erjavec Duša Trobec Bučan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Minister Henrik Gjerkeš, ki je sinoči vozil hudo pijan, že odstopil