objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 21. december 2010 ob 14:18

Kresalova in LDS za novega šefa kriminalistov pripeljala Simona Veličkega
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Po nenadnem odhodu Aleksandra Jevška, ki z novim letom kar naenkrat odhaja v pokoj, bo vodenje Uprave kriminalistične službe konec januarja prevzel Simon Velički, sedanji direktor Policijske uprave Kranj.
46-letni Velički je svojo kariero začel v Slovenj Gradcu, na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve in policije, kjer je objavljena njegova biografija, pa so "zamolčali," da je diplomirani pravnik Simon Velički močno povezan z LDS, ki jo vodi ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal. Ko je Velički leta 2000 za dve leti zapustil policijo, se je zaposlil kot tajnik oziroma direktor občinske uprave v Bohinju. Na tem mestu je nasledil Dušana Vučka, vidnega politika LDS, ki je bil na listi LDS izvoljen za poslanca v državnem zboru. Velički in Vučko sta bila kadeta iste generacije v Tacnu; Dušan Vučko, danes direktor direktorata za policijo in varnostne zadeve na ministrstvu za notranje zadeve, mu je aprila lani pomagal še do stolčka šefa kranjske policije, trdijo našo viri. Poleg Vučka naj bi Veličkemu odločilno pomagala tudi nekdanja generalna državna tožilka, bivša ministrica za pravosodje ter podpredsednica LDS Zdenka Cerar ter generalni direktor slovenske policije Janko Goršek.
Po odhodu državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve Gorana Klemenčiča, novega predsednika Komisije za preprečevanje korupcije, ki ga je na MNZ nadomestil Damjan Lah, nekdanji šef kabineta Toneta Ropa (ko je bil Rop še predsednik vlade), je Simon Velički že drugi vodilni kader, ki po kadrovskih menjavah sredi mandata na ministrstvu za notranje zadeve in policiji na funkcijo prihaja po politični liniji Kresalove in njene stranke LDS.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleksandra Jevška simon velički Katarina Kresal Dušana Vučka Zdenka Cerar Janko Goršek Gorana Klemenčiča Damjan Lah Toneta Ropa

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kresalova in LDS za novega šefa kriminalistov pripeljala Simona Veličkega