objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 9. december 2010 ob 07:21

Spletke poslancev Zares: Zalokar Oražmova in Posedel blokirata Slapnika
Stranka Gregorja Golobiča še vedno brez dogovora o novemu vodji poslanske skupine Zares, po odstopu Cvete Zalokar Oražem. Šaleški lobi menda posredno sponzorira nogometni klub Domžale
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Poslanci stranke Zares se včeraj niso uspeli dogovoriti, kdo bo novi vodja poslanske skupine, potem ko je z mesta vodje poslanske skupine odstopila Cveta Zalokar Oražem. Po naših informacijah je razkol in spopad znotraj skupine poslancev Zaresa precej hujši, kot je bilo videti še pred nekaj dnevi.
Domžalska poslanka naj bi na svojo stran pridobila poslanca in nekdanjega župana Žalca Lojzeta Posedela in Franca Jurija, ki je sprva hotel odstopiti tudi z mesta podpredsednika stranke. Juri se je potem nekoliko premislil in se vrnil med zveste pristaše predsednika stranke in ministra za visoko šolstvo Gregorja Golobiča. Poslanec Vili Trofenik, ki naj bil "sprejemljiv" za Cveto Zalokar Oražem in Lojzeta Posedela, se je menda že odrekel kandidaturi za vodjo poslanske skupine, poslanec Tadej Slapnik pa bi to funkcijo prevzel, vendar sta Zalokar Oražmova in Posedel proti. Slapnik sicer velja za precej ambicioznega politika, poslanska skupina in ožje vodstvo Zares pa so si vzeli še en teden časa za razmislek. Do takrat bo poslansko skupino še naprej vodila Cveta Zalokar Oražem, ki pa si glede odstopa ne misli premisliti, saj gre, kot pravi, "za zadevo, ki je povezana tudi z dostojanstvom in ponosom." Ostaja pa članica in poslanka Zares kljub Golobičevim dodatnim pripombam na račun njenega dosedanjega vodenja poslanske skupine.
Slišati je tudi, da Gregor Golobič ni niti najmanj naklonjen skorajšnjemu sklicu konvencije stranke Zares, kjer bi med članstvom preverili zaupanje vodstvu stranke, saj se menda boji, da bi dobil porazno malo glasov, četudi bi ga člani stranke večinsko znova potrdili za predsednika.
Na dan pa prihajajo nove povezave med Cveto Zalokar Oražem in njenimi "linki" v Šaleški dolini, ki naj bi vplivali na poslankino stališče glede projekta TEŠ6. Naši viri omenjajo podjetnico Marijo Lihteneker (Lima Marija Lihteneker s.p.), ki se ukvarja z višinskimi vzdrževalnimi deli. Glavni posli Marje Lihteneker so barvanje dimnikov v termoelektrarni Šoštanj, trdijo naši viri, njeno poslovanje pa je naravnost odlično. Lani je imela nekaj več kot milijon evrov prometa in okroglih 102 tisoč evrov čistega dobička. Po naših informacijah sta Cveta Zalokar Oražem in Marija Lihteneker odlični prijateljici ter hodita skupaj v gore, celo na Kilimandžaro sta šli, Marija Lihteneker pa menda sponzorira tudi nogometni klub Domžale, kjer je kot športni direktor zaposlen Matej Oražem, sin poslanke Cvete Zalokar Oražem, njen mož Stane Oražem, sicer podpredsednik Nogometne zveze Slovenije, pa je predsednik kluba.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Cveta Zalokar Oražem Lojzeta Posedela Franca Jurija Gregorja Golobiča Vili Trofenik Tadej Slapnik Marijo Lihteneker Matej Oražem Stane Oražem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Spletke poslancev Zares: Zalokar Oražmova in Posedel blokirata Slapnika