objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 1. december 2010 ob 07:01

Simona Dimic odvetniško pisarno Čeferin spravila celo pred disciplinsko!
Prijavili so jih na odvetniško zbornico: Komisija za preprečevanje korupcije Čeferinom zelo resno očita kršitev zakona o odvetništvu in odvetniškega kodeksa
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Afera Simone Dimic, nekdanje šefinje kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja, je med Komisijo za preprečevanje korupcije in znano odvetniško pisarno Čeferin očitno zanetila pravo vojno. Po naših zanesljivih informacijah je vodstvo komisije z Goranom Klemenčičem na čelu odvetniško pisarno Čeferin prijavilo na odvetniško zbornico zaradi domnevne kršitve 5. člena zakona o odvetništvu in kršitve 43. člena odvetniškega kodeksa. Prijava je na odvetniško zbornico, ki jo vodi odvetnik Miha Kozinc, romala še pred razvpitim (ne)zaslišanjem Simone Dimic, Čeferinom pa očita kolizijo interesov, saj naj bi kot odvetniki (skoraj) hkrati zastopali Dimičevo, Komisijo za preprečevanje korupcije in nekdanjega predsednika komisije Draga Kosa.
Tako je odvetniška pisarna Čeferin komisijo zastopala v odmevnem sporu s poslancem Janševe SDS Brankom Mariničem (celo pred ustavnim sodiščem), komisijo in Kosa v tožbi koprskega odvetnika Francija Matoza, po navedbah naših virov pa naj bi imeli odprtih še nekaj zadev kot pooblaščenci Komisije za preprečevanje korupcije in Draga Kosa, po drugi strani pa zdaj zastopajo – Simono Dimic, nasproti komisije.
Vprašanja, povezana s prijavo na odvetniško zbornico, smo posredovali tudi predsedniku odvetniške zbornice Mihi Kozincu, vodstvu Komisije za preprečevanje korupcije in grosupeljski odvetniški pisarni Čeferin. Njihove odgovore in komentarje bomo objavili takoj, ko jih dobimo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Simone Dimic Boruta Pahorja čeferin Goranom Klemenčičem Miha Kozinc Draga Kosa Janševe Brankom Mariničem Francija Matoza

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Simona Dimic odvetniško pisarno Čeferin spravila celo pred disciplinsko!