objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 24. november 2010 ob 07:00

Simono Dimic pred hudimi očitki korupcije osebno brani Peter Čeferin
Nenavadno: državna Slovenska tiskovna agencija pred vsemi drugimi mediji razkrila datum zaslišanja Simone Dimic pred Komisijo za preprečevanje korupcije
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Slovenski tiskovni agenciji (STA) nekateri mediji, denimo Reporter pa tudi posamezni novinarji STA (v neformalnih pogovorih seveda), očitajo cenzuro in forsiranje izbranih politikov leve politične opcije. Glavni cenzor naj bi bil urednik notranjepolitične redakcije Drago Balažic, javnosti bolj znan kot nekdanji dopisnik RTV Slovenija iz Zagreba. Uredniško-politična cenzura pa naj bi, tako vsaj trdijo novinarji tednika Reporter, sprožila vedno manj zanimanja za novice STA in padec branosti spletne strani agencije. Po podatkih agencije Valicon je namreč obiskanost spletnega portala www.sta.si lani novembra dosegla rekordnih 88.881 uporabnikov (takrat je uredniško politko STA vodil pokojni novinar Borut Meško), do julija letos pa je to število upadlo za skoraj dve tretjini – na komaj 32.344 uporabnikov.
No, ko je predprejšnji petek izbruhnila afera Jeretič (z objavo famoznega pisma Sebastjana Jeretiča predsedniku vlade in Socialnih demokratov Borutu Pahorju na našem portalu), je STA, ki je v državni lasti, to novico povzela šele dobrih 15 ur pozneje(!), čeprav je afera Jeretič dve uri po objavi na Požareportu postala absolutna prva tema vseh slovenskih medijev. Po naših informacijah je Drago Balažic še okoli treh popoldne svojim novinarjem suvereno zatrjeval, da gre za nerelevantno informacijo.
Povsem drugače pa Slovenska tiskovna agencija ravna v primeru nekdanje šefinje Pahorjevega kabineta Simone Dimic. Tukaj je pregovorno rigidni in in uredniško strogo kontrolirani agenciji uspelo nekaj nenavadnega, nekakšno "raziskovalno novinarstvo," v debelih narekovajih seveda. Včeraj točno ob 14. uri in 39 minut so namreč nenadoma objavili, da bo Simona Dimic danes dopoldne zaslišana pred Komisijo za preprečevanje korupcije. To naj bi novinarji STA odkrili na podlagi dnevnega reda današnje seje komisije, kjer piše, da je na dnevni red uvrščen "razgovor z osebo, vabljeno na sejo." Mimogrede, beseda "razgovor" je kroatizem, pravilno slovensko bi bilo "pogovor."
Na komisiji zaslišanja Dimičeve sicer niso ne potrdili ne zanikali. Po navedbah Slovenske tiskovne agencije komisija preiskuje tri vrste sumljivih poslov Simone Dimic. Prvič, gradnjo njene hiše v Murglah (ki naj bi jo obnavljali delavci Vegrada, material za obnovo pa naj bi prihajal tudi z gradbišča Celovški dvori) in kredit pri Novi ljubljanski banki, posle njenega strica Tomaža Kastelica z Darsom in prodajo letalskih kart državnemu protokolu prek turistične agencije Escape, ki jo vodi Roman Horvat, partner Simone Dimic. Spomnimo, Simona Dimic se je po odhodu iz vladne službe zaposlila v agenciji Escape.
Po naših zanesljivih informacijah je zastopanje Simone Dimic pred Komisijo za preprečevanje korupcije osebno prevzel Peter Čeferin, starosta slovenskih odvetnikov in ustanovitelj znane odvetniške pisarne Čeferin iz Grosupljega. Sicer pa je iz odvetniških krogov tudi slišati, da bo nekdanji šefinji Pahorjevega kabineta korupcijo izjemno težko dokazati.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Drago Balažic Borut Meško Sebastjana Jeretiča Borutu Pahorju Pahorjevega Simone Dimic Tomaža Kastelica Roman Horvat Peter Čeferin

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Simono Dimic pred hudimi očitki korupcije osebno brani Peter Čeferin