objavi na
pozareport.si

forum

Ponedeljek, 22. november 2010 ob 06:56

Kopač in Golob potrdila pisanje Požareporta, da je SD prodala Rotnika!
Robert Golob in Janez Kopač ločeno potrdila skrivnostni sestanek Kopača z nekaterimi poslanci Socialnih demokratov dva dni pred razvpitim padcem direktorja Termoelektrarne Šoštanj Uroša Rotnika
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Direktor GEN-I Robert Golob in direktor direktorata za energijo na ministrstvu za gospodarstvo Janez Kopač sta za različne medije potrdila zapise na našem portalu, objavljene minulo sredo (glej rubriko Sorodni članki), kako naj bi del Socialnih demokratov žrtvoval zamenjanega direktorja Termoelektrarne Šoštanj Uroša Rotnika, da bi projekt TEŠ6 šel naprej, Milan Medved pa bi ostal predsednik uprave Premogovnika Velenje. Janez Kopač je za časnik Dnevnik priznal sestanek z nekaterimi poslanci SD, dva dni pred zamenjavo Rotnika (Kopač sicer trdi, da je šlo za koalicijsko usklajevanje enega od predlogov zakonov iz programa ministrstva, poslanci SD pa so priznali, da je bila tema sestanka tudi blok 6, kar je vendarle logično), Golob pa je za Žurnal24 skoraj dobesedno ponovil navedbe naših virov, ki smo jih objavili v sredo.
Spomnimo, kaj smo v sredo zjutraj zapisali na Požareportu: "Po navedbah istih virov naj bi bil pred lokalnimi volitvami Borut Pahor in Bojan Kontič (vodja poslanske skupine SD in novopečeni župan Velenja; op.p.) dosegla dogovor, da žrtvujejo Rotnika pod pogojem, da Milan Medved ostane na čelu Premogovnika Velenje, kar naj bi spet spletel Medved. Zato se po razrešitvi Uroša Rotnika v javnosti pojavlja sedanji podžupan Velenja Srečko Meh, ne pa Kontič, trdijo isti viri. Tudi za imenovanje Simona Tota namesto Rotnika naj bi poskrbel Medved, preko Zajčeve (Nuša Zajc, šefinja kabineta ministrice za gospodarstvo Darje Radič; Nuša Zajc je hčerka Anice Zajc, vodje pravne službe Premogovnika Velenje; op.p.) in Radičeve.


				Janez Kopač (desno Tomaž Orešič) je že priznal sestanek s poslanci Socialnih demokratov, kjer so govorili tudi o bloku 6.			Janez Kopač (desno Tomaž Orešič) je že priznal sestanek s poslanci Socialnih demokratov, kjer so govorili tudi o bloku 6.
In kaj je za Žurnal24 povedal Robert Golob, citiramo: "Dva dni pred Rotnikovo menjavo so v poslanski skupini SD sedeli Kopač in nekateri predstavniki poslanske skupine SD, ki so zelo blizu Kontiču. Zmenili so se, da Rotnik gre. SD je Rotnika prodala ... V zameno za to, da gre blok 6 naprej tak, kot je. In da se Medvedu nič ne zgodi. Za ta dogovor ve veliko ljudi, pa so vsi tiho. Dogovor je malce ošibil, ko so videli, da se bo Rotnik branil do konca in da je zadeva postala prevroča, tako da zdaj počasi spet stopajo na njegovo stran. Zato je prve dni Rotnika branil samo Srečko Meh, Kontič pa ne."
Robert Golob, ki je tudi lokalni politik v Novi Gorici, kjer vodi Listo Roberta Goloba, še trdi, da naj bi se na omenjenem sestanku poslancev SD in Kopača dogovorili, da "združevanje energetskih stebrov gre naprej (Gen Energije in HSE; op.p.)," vendar to po naših informacijah ni povsem točno. Nekaj poslancev SD je namreč zanesljivo proti združevanju, zato podpora poslanske skupine SD morebitnemu združevanju energetike še ni odločena. No, Robert Golob pa naj bi proti združevanju energetike tudi skoraj že prepričal predsednika vlade in liderja SD Pahorja, trdijo naši viri.

Popravek
V Poslanski skupini Socialnih demokratov odločno zavračamo vsa natolcevanja v medijih glede domnevnega političnega poseganja v zadnje kadrovske menjave v energetiki, vključno z razrešitvijo g. Rotnika na čelu TEŠ .
Navedbe, ki jih je podal v svojem intervjuju za Žurnal24, dne 19. 11. 2010, g. Robert Golob, nikakor ne držijo in so najverjetneje poskus diskreditacije. Sestanek, ki ga omenja g. Golob, se je dejansko zgodil, dne 9. 11. 2010, vendar pa je bil namenjen izključno usklajevanju na temo osnutka Zakona o Javnem skladu za financiranje razgradnje Nuklearne elektrarne Krško in odlaganja odpadkov iz Nuklearne elektrarne Krško. Poleg nekaterih poslancev naše poslanske skupine in gospoda Kopača, sta bila na usklajevanju prisotna tudi strokovna sodelavca ter glavna vsebinska pripravljavca zakona iz Direktorata za energijo na Ministrstvu za gospodarstvo ter pripravljavec naložbene politike sklada iz Ministrstva za finance. Zaradi tega ostro zavračamo vsa zlonamerna podtikanja o drugačni vsebini omenjenega sestanka, ki jih v intervjuju navaja g. Golob. Slednjemu tudi zagotavljamo, da takšne metode dela in način razmišljanja, kot jih sam opisuje v izmišljenih treh točkah sestanka, niso lastnosti naše poslanske skupine, ampak povedo več o avtorju kot o tistem, komur naj bi bile namenjene. Ker so omenjene navedbe g. Goloba neresnične in skrajno žaljive, ga v poslanki skupini Socialnih demokratov pozivamo, da le-te prekliče in se zanje tudi javno opraviči.
Posebej želimo poudariti, da niti državni zbor, kaj šele posamezna poslanska skupina, nima nikakršnih pristojnosti pri omenjenih kadrovanjih. V poslanki skupini SD smo bili o slednjih obveščeni iz medijev. Smo namreč trdni zagovorniki stališča, da je potrebno energetsko področje prepustiti stroki, ter izkoristiti njen potencial, ki ga v Sloveniji vsekakor ne manjka. Žal pa tovrstne navedbe, kot si jih je privoščil g. Golob najbolj spominjajo na poceni politikantstvo in ne zdržijo resne presoje, še najmanj pa so povezane s strokovnostjo, na katero se mnogi tako radi sklicujejo.
Poslanska skupina Socialnih demokratov

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Robert Golob Janez Kopač Uroša Rotnika Milan Medved Borut Pahor Bojan Kontič Srečko Meh Simona Tota Zajčeve Nuša Darje Radič Anice Zajc popravek Poslanska skupina Socialnih demokratov

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kopač in Golob potrdila pisanje Požareporta, da je SD prodala Rotnika!