objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 11. november 2010 ob 06:56

Bilance in bonitete potrjujejo govorice: Golobičeva Ultra na poti v stečaj
Podjetje posluje slabo, plačilna sposobnost in servisiranje dolga: pozor! To je del bonitetnih ocen razvpite zagorske družbe Ultra, ki postavlja pod vprašaj vračilo milijonskih kreditov, najetih pri NLB
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Poslovanje razvpite družbe Ultra iz Zagorja, katere solastnik je tudi predsednik stranke Zares in minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič, je tako rekoč katastrofalno. Ne samo, da so se prihodki družbe v zadnjem letu za skoraj trikrat zmanjšali (Ultra je leta 2008 imela nekaj več kot 7 milijonov in 200 tisoč evrov prihodkov ter 337 tisoč evrov dobička, lani pa so prihodki padli na 2 milijona in 380 tisoč evrov, družba pa je zabeležila več kot 1 milijon in 220 tisoč evrov izgube; glej bilance v Galeriji slik), tudi bonitete družbe so se temu primerno poslabšale. Zadnje bonitetne ocene, razvidne iz javno dostopnih podatkovnih baz (Ajpes in GVIN) pravijo takole: podjetje Ultra posluje slabo, verjetnost likvidnostnih težav je zelo visoka, obenem pa izkazuje negativno donosnost kapitala. Ocena: podjetje posluje slabo in je včasih plačilno nedisciplinirano. V bazah podatkov so za sedanje in morebitne bodoče poslovne partnerje Ultre zapisana resna opozorila: delež dolgov v financiranju: previdno!; plačilna sposobnost: pozor!; servisiranje dolga: pozor!; in trenutna finančna ocena: E.
Servisiranje dolga bi moralo skrbeti predvsem Novo Ljubljansko banko, kjer je Ultra po poročanju medijev dobivala milijonske kredite, ki naj bi bili sumljivo skromno zavarovani. Tudi zato se verjetno že nekaj časa širijo govorice, da je Ultra na poti v stečaj. Konkretna vprašanja, povezana z bonitetnimi ocenami in poslovanjem Ultre ter govoricami o stečaju, smo poslali direktorju Ultre Gregorju Brezniku, toda - pomenljivo - ostali brez odgovorov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Golobič Gregorju Brezniku

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bilance in bonitete potrjujejo govorice: Golobičeva Ultra na poti v stečaj