objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 10. november 2010 ob 06:51

Poslanec Magajna najel odvetnika Matoza, preiskava zanima tudi Klemenčiča
Po naših informacijah naj bi razvpiti primer Andreja Magajne zanimal tudi Komisijo za preprečevanje korupcije, ki naj bi začela preiskovati tako imenovano neodvisnost poslanskega glasu
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Zdaj že bivši poslanec Socialnih demokratov Andrej Magajna je za svojega odvetnika najel Francija Matoza. Koprski odvetnik naj bi od policije in preiskovalnega sodnika Borisa Papeža najprej zahteval dodatno obrazložitev naloga o nedavni hišni preiskavi in zasegu službenega prenosnega računalnika poslanca Magajne, ki je sicer last državnega zbora.
Spomnimo, krščanski socialist Andrej Magajna je postal tarča kriminalistične preiskave zaradi suma posedovanja in razpečevanja otroške pornografije na internetu, nalog za hišno preiskavo pa je preiskovalni sodnik podpisal en dan po njegovem izstopu iz poslanske skupine SD, ko je Magajna izrekel kopico kritik na račun vlade Boruta Pahorja in njegove stranke Socialnih demokratov. Magajna nam je danes povedal, da "službeni prenosnik nikoli ni bil v spornem omrežju," zato sumi, da je "tarča policijske akcije prav ta računalnik," kje je spravljena vsa njegova "politična korespondenca." Še to, med zaseženimi stacionarnimi računalniki je tudi računalnik v lasti Stranke krščanskih socialistov, ki pa je, kot pravi poslanec Magajna, "bil v omrežju."
Po naših informacijah naj bi Magajna, ki je pred nekaj dnevi postal član poslanske skupine nepovezanih poslancev, kmalu predlagal ustanovitev posebne parlamentarne preiskovalne komisije, ki bi preiskovala morebitno politično ozadje preiskave, lovke pa naj bi segale tudi na Pop TV. Novinarji in snemalci Pop TV so se namreč znašli pred hišo Andreja Magajne na Galjevici v Ljubljani ravno takrat, ko so policisti in kriminalisti ob šestih zjutraj začeli hišno preiskavo. Po nekaterih informacijah naj bi šlo za povezavo med znano novinarko oddaje 24ur in zelo visokim uradnikom generalne policijske uprave. Obe imeni in priimka so znani uredništvu, vendar gre samo za govorice, zaenkrat še brez dokazov, zato bi z objavo tvegali tožbo. Za razvpiti primer se po naših informacijah že zanima tudi Komisija za preprečevanje korupcije, saj naj bi predsednik komisije Goran Klemenčič nameraval preiskovati tako imenovano "neodvisnost poslanskega glasu." Zato naj bi Klemenčič od poslanca Magajne že zahteval, naj mu preda spisek vseh tistih politikov in uradnikov, ki naj bi Magajni grozili v povezavi z glasovanjem o novem Zakonu o RTV.
Tiskovna predstavnica protikorupcijske komisije Barbara Fuerst pa nam je sporočila, da "sta predsednik in namestnik predsednika komisije sprejela poslanca Andreja Magajno, med drugim tudi v zvezi z ustavno zajamčeno neodvisnostjo poslancev pri glasovanju. Komisija pa zaenkrat na to temo še ni odprla nobenega primera."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Magajna Francija Matoza Borisa Papeža Boruta Pahorja goran klemenčič Barbara Fuerst

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Poslanec Magajna najel odvetnika Matoza, preiskava zanima tudi Klemenčiča