objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 5. november 2010 ob 07:33

Pahorjev kabinet bo še naročal letalske karte pri partnerju Simone Dimic
Roman Horvat, solastnik turistične agencije Escape, se je takoj po krompirjevi počitnicah dobil na kavi z bančnico Factor banke
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Kabinet predsednika vlade Boruta Pahorja bo, vsaj za zdaj, še vedno naročal letalske karte tudi pri ljubljanski mini turistični agenciji Escape, katere solastnik je podjetnik Roman Horvat, spremljevalec bivše šefinje Pahorjevega kabineta Simone Dimic. Tako lahko vsaj sklepamo iz odgovora na naše vprašanje, "kakšna je usoda nadaljnjega naročanja letalskih kart preko agencije Escape za potrebe kabineta predsednika vlade in Protokola glede na dejstvo, da so ta naročila očitno tudi predmet obravnave Komisije za preprečevanje korupcije," ki smo ga v torek dopoldne naslovili na vlado. Včeraj so nam iz Pahorjevega kabineta sporočili, da "ima kabinet predsednika vlade ima za najem letal sklenjeni pogodbi z Adrio Airways (večja letala) in Linxairom (za manjša letala). Oba ponudnika sta bila izbrana na podlagi javnega naročila, ki ga je izvedlo Ministrstvo za javno upravo. Za službene poti v Bruselj imamo sklenjeno pogodbo z Adrio Airways, ki je bila prav tako izbrana na podlagi skupnega javnega naročila. Za nakup letalskih kart, ki jih ni mogoče zagotoviti v sklopu navedenih pogodb, smo v začetku maja 2010 oddali pooblastilo MJU za izvedbo odprtega postopka za oddajo javnega naročila. Postopek še ni zaključen. Dokler postopek ne bo zaključen, bo način naročanja letalskih kart potekal na enak način kot do sedaj. Kot smo že večkrat poudarili, je Kabinet predsednika vlade pri podjetju Escape kupil letalske karte samo za tri službena potovanja, za ostalih 21 službenih potovanj so bili izbrani različni drugi ponudniki." Kar zadeva naročanje letalskih kart na Protokolu, smo zaenkrat ostali brez odgovora in nanj še čakamo.
Mediji so včeraj popoldne že poročali, da bo Simona Dimic kmalu zaslišana pred protikorupcijsko komisijo, medtem ko datuma zaslišanja na sedežu komisije nočejo izdati, menda v interesu postopka. Roman Horvat pa je bil opažen v torek dopoldne v lokalu Edoardo v ljubljanskem poslovnem kompleksu Eurocenter na Bavarskem dvoru, kjer je, tako trdijo naši viri, pil kavo z manj znano bančno referentko Factor banke.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boruta Pahorja Roman Horvat Simone Dimic

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pahorjev kabinet bo še naročal letalske karte pri partnerju Simone Dimic