objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 2. november 2010 ob 18:58

Zakon stranke Zares: Golobič bi tajkunom pobiral premoženje
Poslanka Cveta Zalokar Oražem prehiteva vlado in ministra Zalarja: jutri vlaga zakon o odvzemu premoženja nezakonitega izvora
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Vodja poslanske skupine stranke Zares Cveta Zalokar Oražem je danes v državnem zboru poslancem delila kopijo osnutka novega Zakona o odvzemu premoženja nezakonitega izvora, ki so ga spisali v stranki Zares. Tak zakon Pahorjeva vlada, natančneje minister Aleš Zalar in njegovo ministrstvo za pravosodje, namreč pripravlja že pol leta in mu do začetka parlamentarne procedure menda manjka še tri mesece. Gregor Golobič & Co. pa so ministra Zalarja očitno prehiteli po levi, saj naj bi poslanka Zalokar Oražmova po naših informacijah do 18. ure zbrala 70 podpisov poslancev (tako se je vsaj sama hvalila poslancem), kar je več kot dovolj za začetek parlamentarne procedure. Številni poslanci, ki so osnutek zakona podpisovali (podpisa menda niso upali zavrniti, češ, zakaj bi tvegali medijski linč, saj naj bi premoženje pobirali tajkunom), ga večinoma niso utegnili niti dobro prebrati; logično, saj obsega več kot 60 strani. Videti je tudi, da so pisci zakona precej hiteli, saj zakon premore kopico napak, nekateri pravniki pa že napovedujejo, da bo padel ob prvi priložnosti, saj naj bi bil tudi v nasprotju s kazensko zakonodajo.
Zakon naj bi v parlamentarno proceduro proceduro vložili že jutri, je pa zanimivo, da so bile fotokopije osnutka zakona natančno označene, verjetno zato, da bi se preprečilo prehitro obveščanje medijev. Drugače pa prevladuje prepričanje, da si Golobičevi poslanci poskušajo s "protitajkunskim zakonom" dvigniti izjemno nizek javnomnenjski rejting stranke Zares.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Cveta Zalokar Oražem Pahorjeva vlada Aleš Zalar Gregor Golobič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zakon stranke Zares: Golobič bi tajkunom pobiral premoženje