objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 29. oktober 2010 ob 16:08

Zakulisje: Isajlovič se že dobiva z mladimi poslanci Socialnih demokratov
Matevž Frangež in vplivni lobist Drago Isajlovič se menda že dolgo poznata, poslanec pa naj bi pripravljal puč mariborskega lokalnega odbora svoje stranke
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Le nekaj ur potem ko je Drago Isajlovič, vplivni lobist in nekdanji svetovalec ter zaupnik ministra za finance Francija Križaniča, za časnik Finance izjavil, da je predsednik vlade Borut Pahor "psihološko sesut, vendar ga bo stranka za vsako ceno držala pokonci, ker verjamejo, da nimajo zamenjave (izjavo si lahko v celoti preberete v naši rubriki Zvezde&izjave)," se je Isajlovič dobil z mladim mariborskim poslancem Socialnih demokratov Matevžem Frangežem. Pogovor, ki sta ga imela v nakupovalni pasaži WTC v Ljubljani (blizu sedeža Isajlovičeve družbe I.S.O. d.o.o., ki je v poslovni stavbi WTC), okoli poldneva, je privabil celo dva poklicna fotografa dveh različnih medijev. V političnem zakulisju se namreč pospešeno širijo govorice, da se znotraj vladne koalicije in politične levice pripravlja zamenjava premiera Pahorja.
Drago Isajlovič je za naš portal povedal, da "sta se s Frangežem dobila kot prijatelja, ker se že dolgo poznava. Nič takšnega se nisva pogovarjala, kar bi vas lahko skrbelo. Tudi o nepremičninah ne," pravi Isajlovič. Matevž Frangež pa takole: "Pogovor dveh kolegov, nič zarotniškega. Malo šimfanja in debate."
Današnje srečanje med Isajlovičem in Frangežem, ki zase pravi, da je "Pahorjanec," karkoli naj bi že to pomenilo, je morda dodatno zanimivo tudi zato, ker naj bi Frangež po nekaterih informacijah pripravljal kadrovski obračun z vodstvom mariborskega lokalnega odbora SD, uradno zaradi izjemno slabih volilnih rezultatov Pahorjeve stranke v Mariboru. Sicer pa je Frangež močno sprt s predsednikom mariborskih Socialnih demokratov Bojanom Horvatom, poslansko kolegico Majdo Potrata, še najbolj pa z nekdanjim mestnim svetnikom Vinkom Mandlom mlajšim, s katerim praktično ne govorita. Naši viri trdijo, da naj bi Frangež lobiral za sklic izredne konference mariborske SD, kjer bi zamenjali Horvata, medtem ko generalni sekretar SD Uroš Jauševec, ki je trenutno na daljšem potovanju po Indiji, trdi, da se do januarja prihodnjega leta zanesljivo ne bo zgodilo ničesar, saj naj bi organi stranke šele takrat naredili analizo lokalnih volitev. Je pa tudi slišati, da če Frangežu puč ne bo uspel, bo vodstvo mariborskih Socialnih demokratov proceduralno poskrbelo, da na prihodnjih parlamentarnih volitvah ne bo več izvoljen v državni zbor.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Drago Isajlović Francija Križaniča Borut Pahor Matevžem Frangežem Bojanom Horvatom Majdo Potrata Vinkom Mandlom mlajšim Uroš Jauševec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zakulisje: Isajlovič se že dobiva z mladimi poslanci Socialnih demokratov