objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 28. oktober 2010 ob 14:33

Simono Dimic izdali medijski mogotci, ki so se ji prej hudo prilizovali
V Lady in drugih tabloidnih revijah Mateja Raščana sta Dimičeva in njen spremljevalec Roman Horvat še dva tedna nazaj uživala zvezdniški status. Po izbruhu afere pa so jima takoj obrnili hrbet
2010 Pozareport

Odpri galerijo

14. oktobra lani je Simona Dimic v ljubljanski vinoteki Movia praznovala svoj 40. rojstni dan. Njeni gostje so bili izbrana druščina politične, poslovne in lobistične scene, največ je bilo tistih, ki jih poznavalci lahko umestimo blizu stranke LDS, in člani združenja Yes. Seveda nista manjkala niti predsednica LDS in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal ter ljubljanski župan Zoran Janković. Premier Borut Pahor je prišel samo za nekaj minut, ker se mu je mudilo na kvalifikacijsko nogometno tekmo (za svetovno prvenstvo v Južni Afriki) med reprezentancama Slovenije in San Marinom.
Simoni Dimic je prišel čestitat (in se tja pokazat) tudi "mali medijski mogotec" Matej Raščan, lastnik založniškega podjetja Delo Revije, ki izdaja Jano, Lady, Stop in še nekaj drugih bolj ali manj tabloidnih revij. Raščana je spremljala njegova zaročenka, Beograjčanka Marija Pandrc, izvršna direktorica Rašice, katere lastnik je prav tako Raščan. Kdaj sta se spoznala Simona Dimic in Matej Raščan, ni točno znano, se je pa Raščan januarja lani po Ljubljani kobajagi diskretno hvalil, da je božične praznike preživel v New Yorku, skupaj z Dimičevo in njenim spremljevalcem Romanom Horvatom. Simona Dimic je pozneje sicer povedala, da so se v New Yorku zgolj naključno srečali. Kakorkoli, po druženju v New Yorku, ki je prišlo tri mesece po zmagi Boruta Pahorja na parlamentarnih volitvah in oblikovanju sedanje vlade, sta Simona Dimic in podjetnik Roman Horvat postala zvezdnika Lady, Obrazov in drugih Raščanovih tabloidnih edicij. Za Raščanove revije pa je bolj ali manj znano, da so vsebinsko in uredniško strogo kontrolirane, neposredni nadzor uredništev posameznih revij pa z nekakšno policijsko doslednostjo opravlja Raščanov direktorski namestnik Roman Rep, bivši državni sekretar na ministrstvu za javno upravo (za časa ministra Gregorja Viranta) in bivši pripadnik policije, javnosti znan tudi kot osebni prijatelj nekdanjega generalnega direktorja policije in sedanjega vodilnega uslužbenca družbe Mobitel Marka Pogorevca, ki se je pravkar znašel v aferi Vegrad. Novinarke in urednice revij pripovedujejo, da Rep preko prilagojenega računalniškega sistema sproti kontrolira pripravo edicij.
Te dni, ko je Simona Dimic strmoglavila v afero in bila prisiljena odstopiti z mesta šefinje Pahorjevega kabineta, je Matej Raščan nemudoma obrnil ploščo. Uredništvo revije Lady je v najnovejši številki objavilo dvostranski članek (plus naslovnico) z naslovom "Prva dama slovenskega luksuza," kjer novinarka Andreja Comino bivšo šefinjo kabineta predsednika vlade "obtožuje," da jo "Komisija za preprečevanje korupcije preiskuje že zadnjih nekaj let?!" Zanimivo je tudi, da so se v reviji Lady odločili, da bodo znotraj članka še posebej izpostavili njenega sina Matica. Z veliko fotografijo sredi članka, kjer Matic stoji v prvem planu. Za razliko od Lady drugi mediji otroka Simone Dimic v tej aferi niso izpostavljali, kar je tudi prav, saj res ni nič kriv; ko je Pop TV Simono Dimic, Romana Horvata in Miodraga Goluboviča Mikija minuli petek popoldne ujel na letališču Brnik, tik pred poletom v Frankfurt in Dubaj, so otroka korektno prekrili ali zablurali. Za konec pa je uredništvo revije Lady poskrbelo za bizarni cinizem. Desno spodaj pod člankom so objavili oglas za Adrio Airways, na temo pobega "z vročim sedežem v izbrane evropske prestolnice." Medklic: Escape ali po slovensko "pobeg" je ime mini turistične agencije Romana Horvata. Izvršni direktor Adrie Airway pa je Tadej Tufek, eden izmed najbolj znanih poslovnih prijateljev in varovancev Simone Dimic, ki je – skupaj z Matejem Raščanom – sredi vinoteke Movia slavil rojstni Simone Dimic.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
simona dimic Katarina Kresal zoran janković Borut Pahor Matej Raščan Marija Pandrc Romanom Horvatom Roman Rep Gregorja Viranta Marka Pogorevca Andreja Comino matica Miodraga Goluboviča Mikija Tadej Tufek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Simono Dimic izdali medijski mogotci, ki so se ji prej hudo prilizovali