objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 27. oktober 2010 ob 15:11

Pahor danes dal izjavo leta: Odšel bom kot najbolj uspešen predsednik!
Predsednik vlade je po debati o pokojninski reformi ponosen, češ, to, kar dela zdaj, je vredno moža
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik vlade Borut Pahor je po današnji seji ožje skupine Ekonomsko-socialnega sveta novinarjem podaril nekaj svojih izjav leta. "Sem predsednik vlade, ki bo iz mandata odšel verjetno kot najbolj nepopularen, a najbolj uspešen predsednik." To je Pahorjev odgovor na zadnje raziskave javnega mnenja (Ninamedia), ki so ga postavile na 12. mesto "najbolj priljubljenih" slovenskih politikov, kar je njegova najnižja pozicija v zadnjih petnajstih letih!
"Ko sem bil na vrhu Olimpa," neverjetno samozavestno nadaljuje Pahor, "državljani niso imeli veliko od tega, zdaj sem ponosen, ker dajem državi vse, kar znam. Brez slehernega dvoma, to, kar delam zdaj, je vredno moža."
Ekonomsko-socialni svet je razpravljal o pokojninski reformi, ki jo vlada prihodnji torek pošilja v državni zbor. Predsednik vlade Borut Pahor je tudi tokrat prepričan, da dela prav, čeprav je "njegova" pokojninska reforma naletela na številne negativne odzive. "To je veliki finale socialnega dialoga. Pokojnine za tiste, ki so že v pokoju, bodo višje. Če ne bi sprejeli tega zakona, bi se leta 2021 začel bankrot države. Jaz nisem predsednik vlade, ki bi to dopustil. In minister Ivan Svetlik ni minister, ki bi to dopustil," zatrjuje Pahor.
Kakorkoli, takoj potem, ko Pahorjeva vlada opravi s pokojninsko reformo, se bo premier Pahor lotil še zdravstvene reforme. Za katero pa že napoveduje, da bo "še bolj nepopularna od pokojninske!"

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borut Pahor ivan svetlik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pahor danes dal izjavo leta: Odšel bom kot najbolj uspešen predsednik!