objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 27. oktober 2010 ob 07:55

Mariborski medijski mogotec trdi: prevaranta Krambergerja sploh ne poznam!
Srečko Pirtovšek posredno potrdil posamezne navedbe anonimke, povezane s poslovanjem njegovih podjetij Založba Kapital in Projekti Kapital, ki jo je sicer predal mariborskim kriminalistom
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Danes nadaljujemo zgodbo o famoznemu mariborskemu prevarantu Boštjanu Krambergerju. Štajerski medijski mogotec Srečko Pirtovšek, ki naj bi bil po navedbah anonimnih virov sosed Boštjana Krambergerja v Radvanju in celo njegov poslovni partner, nam je te govorice odločno zanikal. Pirtovšek pravi, da Krambergerja osebno sploh ne pozna (ve sicer, da je bil član nadzornega sveta Nove kreditne banke Maribor) in nista soseda, saj se v Radvanje še ni preselil, ker njegova hiša (bolje rečeno vila, glej fotografijo) ni končana.
"Še vedno živimo na Teznem, hiša v Radvanju pa je zgrajena do četrte faze, nima še niti talnega gretja," pojasnjuje Pirtovšek. Pri nadaljnjem preverjanju smo tudi ugotovili, da sta bodoča soseda Srečka Pirtovška v Radvanju Nataša in Alexander Dreu, ki po njunih navedbah prav tako nimata nobene zveze z zdaj že zloglasnim Boštjanom Krambergerjem. Ker se fotografija njune hiše pojavlja v anonimki, povezani s Krambergerjem in Pirtovškom, sta zakonca Dreu o tem že obvestila mariborske kriminaliste.
Je pa Srečko Pirtovšek posredno potrdil del pisanja anonimnih virov, ki se nanaša na poslovanje njegovih podjetij. Po navedbah anonimke naj bi Pirtovšek in njegova Založba Kapital d.o.o. dolgovala številnim slovenskim podjetjem in posameznikom precej denarja, državi pa za davke, anonimni viri govorijo celo o dveh milijonih evrov. Anonimka Pirtovšku tudi očita, da naj bi na novoustanovljeno družbo Projekti Kapital d.o.o. (obe družbi sta registrirani na istem naslovu, Titova 8 v Mariboru) prenesel "vse zaposlene in kar je še uporabnega v firmi." Po navedbah anonimke zaposleni tudi že nekaj mesecev niso dobili plač. Srečku Pirtovšku "potihoma z nasveti pomaga znan Mariborčan Ivanjko, mariborski pravni guru s hrvaškim poreklom in politično precej znan odvetnik iz Ljutomera Logar," med drugim piše v anonimki.
Pri pregledu javno dostopnih podatkov smo ugotovili, da ima Založba Kapital že od 22. junija letos naprej blokirane vse tri transakcijske račune, pri NKMB, Raiffeisen banki in Probanki, novo podjetje Projekti Kapital pa je Pirtovšek odprl pred dvema mesecema, 26. avgusta.
Srečko Pirtovšek priznava blokade transakcijskih računov in trdi, da "mu manjka samo še 3000 evrov in blokad ne bo več. Gre za težave, povezane z nesrečno zgodbo oglaševanja, vendar se oglaševanje že izboljšuje in situacija se popravlja. Mi se nismo, kot nekateri drugi, odločili za stečaj ali prisilno poravnavo," pravi Pirtovšek. Za družbo Projekti Kapital, katere direktorica je njegova žena Suzana Pirtovšek, pa pojasnjuje, da gre za hčerinsko podjetje Založbe Kapital, kamor so prenesli trženje in pripravo revij, zato so v to podjetje prešli tudi zaposleni. Razen dveh, ki sta ostala v Založbi Kapital in vodita naročniško službo. Založba Kapital po besedah Srečka Pirtovška še vedno ostaja založnik vseh njihovih revij.
Že včeraj, ko smo v obširnem članku o prevarantu Boštjanu Krambergerju samo omenili Srečka Pirtovška, nas je poklicalo več nekdanjih sodelavcev Založbe Kapital, predvsem lani ukinjene revije Golf Slovenija, ki jim Pirtovšek menda dolguje honorarje, zato smo s tem soočili tudi založnika Pirtovška. Mariborski medijski mogotec odgovarja, da "zdaj poslujejo normalno, smo pa morda res pozabili plačati kakšen honorar, recimo 100 evrov."
Srečko Pirtovšek nam je še povedal, da je anonimko prejšnji teden predal kriminalistom, saj mu očitno nekdo želi škoditi. Na naše vprašanje, zakaj je anonimko na policijo nesel šele pred nekaj dnevi, če trdi, da jo je videl že pred enim mesecem, pa odgovarja, da "na policiji iz tega najverjetneje tako ali tako ne bo nič, ker "so mu povedali, da mora sam vložiti tožbo." Pirtovšek anonimko povezuje tudi z njegovim vodenjem predvolilnih soočenj med nedavnimi lokalnimi volitvami na mariborski lokalni televiziji RTS.

V naši novi rubriki Necenzurirano (glej desno spodaj ali desno zgoraj!) pa objavljamo del pridobljene dokumentacije, ki dokazuje bizarne prevare Boštjana Krambergerja, povezane z uradnim obiskom  predsednika vlade Boruta Pahorja v Črni gori (2. oktobra 2009), ljubljansko agencijo Studio Marketing JWT, kjer so mu intenzivno pripravljali župansko kandidaturo, in bizarno naročanje slovenskih "high-class" prostitutk za 1000 evrov na noč.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boštjanu Krambergerju Srečko Pirtovšek Boštjana Krambergerja nataša Alexander Dreu Ivanjko Logar Suzana Pirtovšek Necenzurirano Boruta Pahorja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Mariborski medijski mogotec trdi: prevaranta Krambergerja sploh ne poznam!