objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 23. oktober 2010 ob 17:21

Simono Dimic naj bi izdala bivša šefinja Vegrada Hilda Tovšak, ta pa molči
Naši viri: vodilna uslužbenka Nove ljubljanske banke Sandra Anterič menda ključna oseba za posle Vegrada in NLB. Lani oktobra hudo poceni kupila stanovanje Mira Senice in Igorja Jurija Pogačarja
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Afera Simone Dimic, odstopljene šefinje kabineta Boruta Pahorja, in sporna obnova njene hiše v Murglah z delavci in gradbenim materialom Vegrada ter kreditom v Novi ljubljanski banki je očitno samo vrh ledene gore, povezan s propadlim gradbenim velikanom in bivšo predsednico uprave Vegrada Hildo Tovšak. Na dan prihajajo nove in nove informacije, da naj bi Vegrad gradil hiše ali prodajal poceni stanovanja tudi drugim politikom, visokim državnim uradnikom in vodilnim pripadnikom policije. Med prvimi imeni, ki so se že pojavila v medijih, sta nekdanji generalni direktor policije Marko Pogorevc, ki je luksuzno stanovanje v dveh etažah od Vegrada kupil v ljubljanski soseski Drogerija. Zanimivo, toda Pogorevc, že nekaj let uslužbenec družbe Mobitel, se, sodeč vsaj po njegovih prvih izjavah za medije, ne spomni več natančno, kdaj je stanovanje kupil in koliko je zanj plačal. Pravi, da je to bilo "pred štirimi ali petimi leti," za kvadratni meter pa naj bi plačal "2800 ali 3000 evrov." Spomnimo, Marko Pogorevc (nekdanji direktor policije se precej ukvarja tudi z lobiranjem) in Hilda Tovšak sta dolgoletna prijatelja in politična ter poslovna zaveznika. Da naj bi mu Vegrad zgradil hišo, pa je že zanikal glavni inšpektor za delo Borut Brezovar, ki tovrstne očitke "ostro zavrača."
Po navedbah nekaterih medijev naj bi delavci Vegrada material, namenjen Celovškim dvorom, prepeljali tudi "pred blok na Pegamovi ulici v Ljubljani," kjer naj bi mansardno stanovanje, veliko kar 300 kvadratnih metrov, adaptirala neznana, vendar vplivna bančnica. Po naših informacijah gre za Glavarjevo ulico, kjer stanuje Sandra Anterič, bivša direktorica področja poslovanja z veliki podjetji regij in skupine NLB, ki zdaj dela v podružnici Nove ljubljanske banke v Celju. Sandra Anterič je medijsko "zaslovela" lani oktobra, ko je po izjemno nizki ceni kupila stanovanje v Portorožu, ki ga je tik pred tem odvetnik Miro Senica – prav tako pod ceno - prodal razvpitemu poslovnežu in prijatelju Igorju Juriju Pogačarju oziroma njegovemu podjetju Ram Invest. Sandra Anterič po naših informacijah živi skupaj z lastnikom Marlesa in direktorjem podjetja Velan Leopoldom (Poldetom) Poljanškom, nekdanjim saksofonistom slovite pokojne glasbene skupine Agropop in enim od prvih slovenskih borznikov. Sandra Anterič naj bi bila ključna oseba v sistemu NLB, povezana s posli in kreditnimi transakcijami Vegrada, pravijo naši viri.
Hilda Tovšak naj bi bila tudi tista, ki je v javnost lansirala sporne posle Simone Dimic, trdijo naši viri. To naj bi se po Velenju napovedovalo že dlje časa. No, ko smo Tovšakovo včeraj pozno popoldne po mobilnem telefonu soočili z navedbami naših virov, smo ostali brez komentarja. Taisti viri še trdijo, da je lahko samo Hilda Tovšak naročala posameznim vodjem gradbišč, da so gradbeni material zapeljali na neko drugo lokacijo, kamor so potem prihajali tudi Vegradovi delavci. Neuradno smo še izvedeli, da Tovšaova sama nikoli ni prišla v prostore kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja, kakšna je bila njena naveza s Simono Dimic, pa lahko zaenkrat le ugibamo.

Sandra Anterič nam je po objavi članka poslala naslednje pojasnilo:
Vse očitke ostro zavračam. Ne jaz, ne moja družina nima v lasti nobene nepremičnine, kjer bi bil Vegrad investitor oziroma bi jo gradil.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Simone Dimic Boruta Pahorja Hildo Tovšak marko pogorevc Borut Brezovar Sandra Anterič miro senica Igorju Juriju Pogačarju Leopoldom Poldetom Poljanškom Boruta Pahorja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Simono Dimic naj bi izdala bivša šefinja Vegrada Hilda Tovšak, ta pa molči