objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 22. oktober 2010 ob 14:58

Simona Dimic odstopila s čustvenim pismom Borutu Pahorju: Opravičujem se ti
Šefinja kabineta predsednika vlade odstopila po izbruhu afere z obnovo hiše v Murglah in kreditom Nove ljubljanske banke
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Simona Dimic je danes dopoldne odstopila z mesta šefinje kabineta predsednika vlade, kar je premieru Borutu Pahorju sporočila v precej čustveno obarvanem javnem pismu. Dimičeva med drugim piše, da se je za ta korak odločila, ker ji "neskončen obseg potrebe po zanikanju ali pojasnjevanju obsodb javnosti ne omogoča več tako intenzivnega in osredotočenega dela. Dovoli, da Ti po tej poti izrečem zahvalo za Tvoje nesebično in iskreno zaupanje in se Ti zahvalim za vse, kar si zame in za mojo družino storil v življenju. Kljub želji, da bi javnosti pojasnila vse, kar jo je zanimalo, je stvar za mojo družino in starše dobila razsežnosti, ki so jih osebno zelo prizadele. Tega nisem sposobna in ne morem prenesti. Jih preveč spoštujem. Opravičujem se Ti, da Ti odtegujem pomoč prav zdaj, ko jo najbolj potrebuješ. Toda tega pritiska ne jaz ne ljudje, ki jih imam rada ne morejo več zdržati," poudarja Simona Dimic, češ, problem je v tem, da "ne gre več za to, kaj je res in kaj ne," zaradi česar je prav, da se poslovi. Vem, da si mi rekel, naj se borim za svoj prav, če nisem storila nič narobe. Nisem, toda ne morem več." Tako Simona Dimic v odstopnem pismu premieru Borutu Pahorju.
Spomnimo, Simoni Dimic so mediji v zadnjih dneh očitali vrsto nepravilnosti pri nakupu in obnovi hiše v ljubljanskih Murglah, med drugim, da je od Nove ljubljanske banke dobila za svojo plačo nesorazmerno visoko posojilo pod izredno ugodnimi pogoji, da so hišo obnavljali delavci Vegrada, material za obnovo pa naj bi prihajal tudi z gradbišča Celovških dvorov. Dimičeva v javnih nastopih na očitke ni uspela prepričljivo odgovoriti. Primer so pod drobnogled vzeli kriminalisti, protikorupcijska komisija in Durs.
Predsednik vlade Borut Pahor je nad odločitvijo vodje njegovega kabineta Simone Dimic, da odstopi, presenečen. Kot so sporočili iz službe za odnose z javnostmi njegovega kabineta, odstop sprejema z razumevanjem. "Moja sodelavka je bila dvanajst let. Trudili se bomo, da bo delo v kabinetu do imenovanja novega vodje potekalo nemoteno." Ime nove šefinje ali šefa kabineta bo po naših informacijah znano v ponedeljek, največ možnosti pa naj bi imela Nataša Kovač, sedanja državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade, sicer pa dolgoletna vidna političarka Socialnih demokratov.
V Pahorjevi stranki odstopa Simone Dimic ne komentirajo, v največji opozicijski stranki, Janševi SDS, pa so bili zelo kratki: "Bil je že čas."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
simona dimic Borutu Pahorju Nataša Kovač Janševi

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Simona Dimic odstopila s čustvenim pismom Borutu Pahorju: Opravičujem se ti