objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 18. oktober 2010 ob 07:11

Ekskluzivno: skrivnostni spisek projekta Orion, ki naj bi združil Telekom
Objavljamo spisek 58 imen in priimkov famoznega projekta Orion, ki kroži po Telekomovih družbah, od Ivice Kranjčevića do Vojke Ahačič. Če te ni na spisku, te ni, cinično pripominjajo naši viri
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Projekt združitve šestih Telekomovih podjetij (Telekom, Mobitel, Avtenta.si, Planet9, Soline, GVO in Najdi.si) v eno družbo pod kodnim imenom Orion buri duhove, predvsem v Telekomu in Mobitelu, kjer je skupaj zaposlenih nekaj manj kot dva tisoč ljudi. Po dosedanjih informacijah na bi po združitvi funkcije izgubilo približno 40 odstotkov vodilnih uslužbencev, na zavodu za zaposlovanje pa naj bi pristala petina zaposlenih, zato se postavlja vprašanje, kdo so tisti, ki odločajo o spiskih ... kdo bo imel prednost. Tako imenovani telekomovci ali mobitelovci?
Če bi Mobitel še vedno vodil legendarni direktor Anton Majzelj, bi glavno besedo imeli zanesljivo imeli mobitelovci, če bi do združevanja sploh prišlo, trdijo naši viri. Spomnimo, projekt združevanja Telekomovih podjetij je želel speljati že prejšnji predsednik uprave Telekoma Bojan Dremelj, vendar mu ni uspelo. Rok za končanje projekta Orion je junij prihodnje leto, združevanje pa lahko odnese tudi sedanjega predsednika uprave Ivico Kranjčeviča. Mi pa ekskluzivno objavljamo skrivnostni spisek 58 ključnih imen projekta Orion, ki kroži po Telekomovih družbah. Če te na spisku ni, te ni, cinično pravijo naši viri (glej galerijo fotografij).
Ivica Kranjčevič, ki naj bi bil kot menedžer "premehak in se lovi," naj bi se že "razšel" z Majzljem (pod Majzljem je bil Kranjčevič vrhunski tehnični direktor Mobitela, skupaj sta delala tudi na Tušmobilu), menda prav zaradi projekta Orion, trdijo naši viri. Po drugi strani naj bi bila Kranjčevič in predsednik nadzornega sveta Telekoma Tomaž Berginc novi tarči ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregorja Golobiča in njegove stranke Zares, čeprav tudi najtrši Golobičevi pristaši sumijo, da si je Golobič odprl preveč kadrovskih front hkrati. Največ zaslug za imenovanje Kranjčeviča na čelo Telekoma imata namreč bivši minister za gospodarstvo Matej Lahovnik in generalni sekretar Socialnih demokratov Uroš Jauševec, Berginc pa je dober prijatelj Zaresove ministrice za javno upravo Irme Pavlinič Krebs. Toda Lahovnik naj bi spomladi, kmalu potem ko je Telekom prevzel Kranjčevič, preprečil prodajo določene Ultrine tehnologije Telekomovi hčerinski družbi v Makedoniji One (Cosmofon); taisto tehnologijo naj bi Ultra pozneje prodala Nemcem, Deutsche Telekomu, toda za 40 odstotkov nižjo ceno. Naši viri še trdijo, da naj bi Kranjčevič o Lahovnikovi "prepovedi poslovanja z Ultro" obvestil Golobiča po SMS, kar naj bi pozneje izvedel tudi Lahovnik. Matej Lahovnik naj bi takrat opazil, da novi šef Telekoma Kranjčevič pogosto zahaja h Golobiču, čeprav je bil Lahovnik resorni minister, pristojen za Telekom.
Mimogrede, slišati je, da naj bi nekdanji predsednik uprave Telekoma Bojan Dremelj postal novi generalni direktor družbe Iskratel, namesto Antona Polenca, kjer se je maja že zaposlil Željko Puljić, nekdanji član Telekomove uprave, kot tehnični direktor. Bivši podpredsednik Telekomove uprave Dušan Mitič pa se medtem posveča predvsem športu, natančneje triatlonu. Zamenjavi pa naj bi se pred nekaj meseci za las izognila šefinja Telekomove službe za odnose z javnostmi Darinka Pavlič Kamien, ki naj bi jo zamenjala Urša Manček, bivša vodilna uslužbenka Mobitela in Mercatorja, ki je potem pristala v Zavarovalnici Triglav, na mestu pomočnice predsednika uprave Matjaža Rakovca.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Anton Majzelj Bojan Dremelj Ivico Kranjčeviča Tomaž Berginc Gregorja Golobiča matej lahovnik Uroš Jauševec Irme Pavlinič Krebs Antona Polenca Željko Puljić Dušan Mitič Darinka Pavlič Kamien Urša Manček Matjaža Rakovca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ekskluzivno: skrivnostni spisek projekta Orion, ki naj bi združil Telekom