objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 17. oktober 2010 ob 17:33

Afera Patria: tožilka spisala popravke in hoče tajno sojenje Janši & Co.
Janez Janša spet na Facebooku: vrhovna državna tožilka Branka Zobec Hrastar je ljubljanskemu sodišču poslala popravke obtožnega predloga in predlaga tajno obravnavo razvpitega primera Patria
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Prvak opozicijske SDS Janez Janša je pred nekaj dnevi od sodnice Okrajnega sodišča v Ljubljani Barbare Klajnšek prejel za "celo stran" popravkov obtožnega predloga v razvpiti zadevi Patria, ki jih danes - pod naslovom Kozlovska sodba v Višnji gori, II. del - komentira na Facebooku.
Janša piše, da je v že znanem obtožnem predlogu vrhovne državne tožilke Branke Zobec Hrastar "na desetine nesmiselnih stavkov in logičnih napak. Te so nastale zaradi obupnega poskusa brez dokazov skonstruirati insinuacije domnevnega kaznivega dejanja ter zaradi copy-paste metode, ko je Hrastarjeva brez smiselnega reda enostavno kopirala cele dele policijske ovadbe ali poročila, odvisno kaj so ji poslali. V poslanih popravkih pa tožilka Hrastarjeva," nadaljuje Janša, "popravlja celo svojo lastno kvalifikacijo domnevnega kaznivega dejanja. V obtožnem predlogu tako zapiše, da gre za sum kaznivega dejanja po 1. odstavku 269 člena Kazenskega zakona (sprejemanje daril za nezakonito posredovanje) v zvezi z 22. členom KZ (kazniv naj bi bil tudi poskus). V popravkih obtožnega predloga, ki jih je Hrastarjeva naknadno poslala na ljubljansko sodišče, pa je spremenila 22. člen v 25. člen KZ, ki govori o sostorilstvu domnevnega kaznivega dejanja." Nekdanji predsednik vlade se sprašuje, "kako je lahko tožilka, ki naj bi bila visoko strokovna in ki je bila celo vodja posebne skupine tožilcev, zagrešila takšno osnovnošolsko napako. Če bi jo naredil kak pripravnik, bi ga verjetno že naslednji dan nagnali iz službe. Nje seveda ne bojo, ker ima politično nalogo. Dokazati mora, da sem neugotovljenega dne na neugotovljenem kraju in na neugotovljen način sprejel obljubo plačila provizije. Pravno tega tožilka Hrastarjeva ne bo nikoli dokazala, ker se takšno dejanje ni nikoli zgodilo. Enkrat (leta 1988) so me sicer že obsodili za dejanje, ki ga nisem storil, vendar se je to zgodilo na tajni obravnavi, iz katere je bila javnost izključena (sodba je bila po formalnem padcu komunističnega režima razveljavljena). Bo tokrat javnost lahko prisotna, se bo lahko glavna obravnava snemala in bo imela Slovenija možnost spremljati proces? Če bo to možno, bo politično - tožilski konstrukt padel. Javnosti se očitno boji tudi tožilka, saj je okrajnemu sodišču predlagala tajno glavno obravnavo. Udbovec Zvonko Hrastar (mož tožilke Branke Zobec Hrastar; op.u.) in organizatorji velikega poka iz Finske so nanjo zaradi tega predloga nedvomno ponosni. Isto totalitarno ozadje, isti ljudje, iste metode ..." končuje Janez Janša svoj komentar na Facebooku.
Vrhovna državna tožilka Branka Zobec Hrastar pa zatrjuje, da naj bi do popravkov prišlo zaradi "pisnih napak pri pisanju izreka obtožnega predloga."
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Janša Barbare Klajnšek Branke Zobec Hrastar Zvonko Hrastar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Afera Patria: tožilka spisala popravke in hoče tajno sojenje Janši & Co.