objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Četrtek, 7. oktober 2010 ob 07:11

Bojan Šrot: Ruske prostitutke, seks in zapisnik so si izmislili policisti
Nekdanji predsednik Slovenske ljudske stranke in aktualni celjski župan se je od žene Simone ločil štiri leta potem, ko naj bi ga zasačili pri prostitutkah v Nočnem klubu Cank sredi Dobrne
2010 Pozareport

Odpri galerijo

"Do sedaj je bil le enkrat gost njegovega gostinskega lokala, Nočnega kluba Cank v Dobrni in to pred približno petimi leti. V sobah Cankovega lokala pa je, ne da bi hodil v gostinski del lokala, približno petkrat koristil spolne usluge, nazadnje pred približno štirinajstimi dnevi. Spolne stike s pri Canku zaposlenimi barskimi plesalkami mu je vedno urejal Božičnik Stanko. Z njim sta vedno vstopala v lokal skupaj in to skozi zadnja vrata, tako da v gostinski del nočnega lokala sploh nista hodila. Šla sta vsak v svojo sobo nad lokalom in tam počakala vsak svojo barsko plesalko, ki se je ukvarjala tudi s prostitucijo. Tudi prostitutkin prihod v sobo je uredil Božičnik. Za spolne odnose s tujkami je plačal od 15.000 do 20.000 SIT. Denarja ni izročil dekletom, ampak Božičniku, ki je denar običajno naslednji dan izročil natakarju, oziroma osebju bara. Včasih je dal poleg tega za spolne usluge dekletu 5.000 SIT. Imena barskih deklet, s katerimi je za denar spolno občeval, se ne spominja oziroma ne ve, če so se predstavljale s pravimi imeni. Le za eno ve, da so jo klicali Lisička."
Tako naj bi celjski župan Bojan Šrot med drugim povedal samostojnemu kriminalističnemu inšpektorju Policijske postaje Slovenj Gradec Danielu Gorišku in pomočniku komandirja Policijske postaje Celje Stanislavu Brglezu, ki naj bi ga zaslišala 6. maja 2001 ob 10. uri in trideset minut v zadevi kaznivega dejanja posredovanja pri prostituciji (glej faksimile uradnega zaznamka). Pri zaslišanju župana Šrota je uradno šlo za zbiranje obvestil.
Bojan Šrot nam je včeraj dopoldne po telefonu dejal, da "teh stvari policistoma ni povedal in uradni zaznamek tudi nima njegovega podpisa. Poleg tega," tako Šrot, "ne drži, da osebno poznam Jožeta Canka in njegove sorodnike. Canka sem enkrat celo tožil kot odvetnik nasprotne stranke." Bojan Šrot nam je zatrdil, da "gre za ponaredek, ki sta si ga izmislila policista," njega naj bi takrat "rušil" komandir Policijske postaje Celje Robert Ramljak. Da je ta uradni zaznamek prišel do medijev, pa Bojan Šrot, ki se mu obeta ponovna izvolitev za celjskega župana, pripisuje predvolilni kampanji.
Na Generalni policijski upravi pravijo nekoliko drugače. "Potrdimo vam lahko, da je Policija obravnavala sume kaznivih dejanj, ki izhajajo iz priložene dokumentacije. V navedenem primeru je policija podala kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo. Verodostojnosti dokumenta v tem trenutku ne moremo potrditi, ker je zaradi časovne oddaljenosti dokumentacija že arhivirana, pa tudi sicer so vsi dokumenti s kazensko ovadbo odstopljeni Okrožnemu državnemu tožilstvu oziroma sodišču, tako da lahko podatke kvečjemu preverite na teh naslovih. Dokumenti v sodnih postopkih so sicer na razpolago strankam v postopku," nam je sporočila Vesna Drole, vodja sektorja za odnose z javnostmi policije. Na naše vprašanje, kje zdaj delajo Daniel Gorišek, Stanislav Brglez in Robert Mravljak, nam je Droletova odgovorila, da so vsi trije zaposleni na različnih delovnih mestih v kriminalistični policiji.
Jožeta Canka in Stanka Božičnika (mimogrede, gradbenemu podjetniku Božičniku slovenjgraško tožilstvo očita vpletenost v nepravilne posle v celjski družbi Nepremičnine d.o.o., ki je v stoodstotni lasti Mestne občine Celje) nam ni uspelo priklicati, smo pa izvedeli, da je bil sodni postopek zoper Canka tik pred zastaranjem ustavljen. Cankova barska dekleta naj bi prihajala predvsem iz držav nekdanje Sovjetske zveze.
Nekdanji predsednik Slovenske ljudske stranke Bojan Šrot se je od žene Simone ločil leta 2005, torej pokoli štiri leta potem, ko naj bi ga zasačili pri ruskih prostitutkah v Dobrni. Je pa zadržal skrbništvo nad njunima dvema otroka. Bojan Šrot zdaj intimno prijateljuje s podjetnico in političarko Katarino Karlovšek, ki v Domžalah, seveda s podporo SLS, kandidira za županjo. Celjski župan Šrot sicer pravi, da "ne živita skupaj, ampak sta samo fant in punca." Stanko Božičnik pa živi z Mariborčanko Mašo Merc, nekdanjo miss Slovenije, znano tudi kot lepo članico Janševe SDS.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Božičnik Stanko bojan šrot Danielu Gorišku Stanislavu Brglezu Jožeta Canka Robert Ramljak Vesna Drole Simone Katarino Karlovšek Mašo Merc Janševe

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bojan Šrot: Ruske prostitutke, seks in zapisnik so si izmislili policisti