objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 3. oktober 2010 ob 09:31

Prvi dnevi Slo Pinka: lobotomični televizijci in Lepa Brena v slovenščini
Petar Radović ima verjetno prav, ko se čudi, zakaj takšna fama okoli tega Pinka, saj bo ta program še slabši od TV3
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Medijska vojna med lastnikom Pink Media Group in kraljem turbo folka Željko Mitrovićem ter prvim direktorjem Pinka v Sloveniji (ljubljanske družbe Pink S d.o.o.) Juretom Zorčičem sploh ne pojenja. Zorčič, ki Mitroviću vrača udarce, je v intervjuju za revijo Stop zoper Mitrovića napovedal tri tožbe, kazenske in civilne, na sodišču pa naj bi pojasnil, kako je v Slovenijo prihajal Mitrovićev denar, kar bo verjetno zanimalo kriminaliste, urad za preprečevanje pranja denarja in davčno upravo.
Medtem se se je že izkazalo, da so bile številne pompozne napovedi Željka Mitrovića, samozavestno izrečene na tiskovni konferenci v ljubljanskem Nebotičniku, teden dni pred štartom programa Pink.Si, čisto navadno blefiranje. Mitrović, denimo, je med drugim napovedal, da bodo na četrtkov sprejem v ljubljanskem Magistratu in koncert na Prešernovem trgu prišli "vsaj trije predsedniki vlad balkanskih držav," vendar ni bilo nobenega. Še več, v mestni hiši ni bilo nobenega slovenskega politika, razen Simone Dimic, šefinja kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja (Dimičeva naj bi tudi pripravila Mitrovićev obisk pri Pahorju, kjer naj bi se Mitrović hvalil kot največji srbski investitor v Sloveniji), od slovenskega diplomatskega zbora pa se je po sprehajala le Roman Lisac, častni konzul države Izrael v Sloveniji, sicer lastnik športnih televizij Š1 in Š2. Na Mitrovićevem sprejemu tudi ni bilo nobenih znanih slovenskih poslovnežev ali menedžerjev (Jože Mermal, prvi človek BTC, se je pozneje pojavil na koncertu, potem ko je pridrvel iz Stožic, kjer je gledal nogometni derbi med Olimpijo in Mariborom), je pa Mitrović iz Beograda pripeljal letalski čarter srbskih biznismenov, tako da so nekateri slovenski udeleženci Pinkovega sprejema na Magistratu imeli občutek, da se sprehajajo po ulici Kneza Mihajlova na beograjskih Terazijah. No, seveda se je pokazal ljubljanski župan Zoran Janković, Mitrović pa se je v priložnostnem nagovoru pohvalil, da je ljubljanski “gradonačelnik” veliko pomagal pri prihodu Pinka v Slovenijo. Poleg srbskih estradnikov je bilo na sprejemu tudi nekaj slovenskih glasbenikov, ki si na programu Pink.Si obetajo predvajanje glasbenih spotov, Rebeka Dremelj pa naj bi se prelevila tudi v televizijsko voditeljico. Janković je po koncertu šel tudi na Pinkov after party v nočni lokal Top.
Mimogrede, eklatantno odsotnost treh predsednikov vlad balkanskih držav, slovenskega premiera Boruta Pahorja in drugih slovenskih politikov ter srbskih diplomatov v Ljubljani, gre zanesljivo pripisati razvpiti vlogi Željka Mitrovića in njegove Pink televizije med zloglasnim režimom pokojnega srbskega postkomunističnega diktatorja Slobodana Miloševića in njegove žene Mire Marković, ki je po padcu režima pobegnila v Moskvo (glej sosednji članek Ekskluzivno: kako je šef Pinka dobival ukaze od žene Slobodana Miloševića?) Ni si namreč mogoče predstavljati, da bi na Pinkove turbo folk dogodke prihajal liberalni srbski predsednik Boris Tadić.
Začetek oddajanja programa Pink.Si je potrdil naše napovedi, že napisane na tem portalu. Pink.Si je predvsem odlagališče starih srbskih filmov in nadaljevank (ki smo ji povečini že neštetokrat videli, pri čemer so nekateri zares stari, saj gledamo igralca Vojo Brajovića, mladega okoli 25 let), bizarno zastarele glasbene produkcije (a'la glasbeni šov Zvezde Granda, in televizijsko lobotomičnih novopečenih kvazi voditeljic in voditeljev, denimo Mateja Jelena in Tjaše Platovšek v jutranji oddaji Rana ura. Pinkovi producenti si v tej oddaji privoščijo res neverjetne stvari, celo daleč pod nivojem TV Paprike izpred desetih let. Jelen in Platovškova namreč bereta novice (poročila) s plonk lističev, prispevke pa napovedujeta z osnovnošolskimi besednimi zvezami "poglejmo si tak neki prispevek." Potem se namesto televizijskega prispevka z gibljivo sliko pojavijo fotografije Marilyn Monroe. "Neviđeno." Na spletni strani www.tvpink.si je še vedno moč videti samo vabilo na Pinkov koncert, ki se je zgodil 29. septembra. Naši viri sicer trdijo, da Željko Mitrović ne mara interneta.
Vodstvo Pinka se je prvi dan predvajanja programa soočilo tudi s problemom prevajanja v slovenščino. Tuje jezike je na slovenskih televizijah namreč v skladu z medijskimi zakoni potrebno prevajati, pa čeprav gre samo za kratke izjave srbskih estradnikov. Očitno jih je na to nekdo opozoril, saj so drugi dan programa začeti izjave in cele oddaje sinhronizirati z moškim in ženskim govorom v offu. Tako po novem Lepa Brena alias Fahreta Jahić Živojinović na Pinku govori slovensko. Gledanost takšne televizije bo seveda nična in če bo katero slovensko podjetje oglaševalo na Pinku, ga lahko takoj prijavimo komisiji za preprečevanje korupcije, trdijo ciniki. Željko Mitrović, ki naj bi po nekaterih izjavah oboževalcev Pinka imel izjemen smisel za televizijo, je očitno strahovito podcenil slovensko televizijsko občinstvo. Mogoče ima še najbolj prav odgovorni urednik razvedrilnega programa TV Slovenije Petar Radović, ki naj bi v neki ožji družbi duhovito dejal, da se čudi, zakaj takšna fama okoli tega Pinka, saj bo ta program še slabši od TV3.
Je pa Željko Mitrović dosegel, da ga je distributer televizijskih programov Telemach uvrstil na peto mesto med ponujenimi program, takoj za TVS 1, TVS 2, Pop TV in Kanalom A, vendar pred TV3. Po naših informacijah se je Mitrović tako dogovoril z beograjskim prijateljem Draganom Šolakom, enim od lastnikov Telemacha (lastnik družbe Telemach je družba Broadband kabel d.o.o.); tudi naši viri na ljubljanskem Telemachu pravijo, da so direktivo dobili od srbskih lastnikov. Slovenski direktor Telemacha je Roman Volčič, znan tudi kot predsednik Slovenke košarkarske zveze. Pri tem je zanimivo, da je kot direktor družbe Pink S d.o.o., ki je vpisana tudi v razvid medijev na ministrstvu za kulturo, še vedno naveden Jure Zorčič, medtem ko programa Pink.si v razvidu medijev (še) nismo našli.
Po drugi strani pa je Mitrović s Pinkom v Sloveniji naletel na veliko medijsko blokado (kar smo na našem portalu prav tako napovedali), potencirano tudi zaradi negativne medijske kampanje, ki jo je sprožil sam – z afero Zorčič. Slovenski tabloidi o Pinku enostavno ne poročajo, uredništvo Vikenda, televizijske priloge Dela in Slovenskih novic, se vede, kot da Pink ne obstaja, tisti mediji, ki o Pinku vendarle poročajo (Žurnal24, Finance, Stop), pa pišejo o aferi Zorčič in prepoceni najemu mestne hiše ter Prešernovega trga za Pinkov sprejem in koncert, kar je Mitroviću omogočil ljubljanski župan Janković.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Željko Mitrovićem Juretom Zorčičem Simone Dimic Boruta Pahorja Roman Lisac Jože Mermal zoran janković rebeka dremelj Slobodana Miloševiča Mire Marković Boris Tadić Vojo Brajovića Mateja Jelena Tjaše Platovšek Marilyn Monroe Fahreta Jahić Živojinovi Petar Radović Draganom Šolakom Roman Volčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Prvi dnevi Slo Pinka: lobotomični televizijci in Lepa Brena v slovenščini