objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 27. september 2010 ob 16:00

Šivilji mariborskega teatra hčerki župana Kanglerja sešili obleko za birmo!
Neverjetno: četrtina Mariborčanov živi na robu preživetja in prejema pakete Rdečega križa, župan Franc Kangler pa nonšalantno naroča šiviljam mariborskega gledališča prestižne obleke za hčerko
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Pred nekaj meseci je Maša Kangler, hčerka mariborskega župana Franca Kanglerja in njegove žene Tanje, imela birmo. Šivanje birmanske obleke pa je župan Kangler naročil nikomur drugemu kot dvema šiviljama, zaposlenima v Slovenskem narodnem gledališču Maribor.
Franc Kangler nam je te informacije potrdil prek višje svetovalke za odnose z javnostmi v kabinetu župana Tatjane Štelcer. Pravi, da je "obleko za hčerino birmo naročil privatno in zanjo tudi pošteno plačal." Na naše dodatno vprašanje, koliko in kako je plačal šiviljama (z gotovino ali preko transakcijskega računa), pa nam je mariborski župan Kangler lakonično sporočil, da "gre za njegovo zasebno zadevo."
No, govorice, ki krožijo po štajerski prestolnici, so nekoliko drugačne. "Mariborski šerif" naj bi šiviljama v zahvalo dal samo neko bonboniero, zato smo županu sporočili, da mu lahko verjamemo na besedo, da je šiviljama pošteno plačal, je pa korektno do javnosti, da predloži vsaj minimalni dokaz plačila. Župan Franc Kangler se namreč moti ali spreneveda, ko trdi, da gre za njegovo zasebno zadevo. SNG Maribor je javni zavod, katerega ustanoviteljica je Mestna občina Maribor, župan pa član sveta SNG Maribor, torej najvišjega organa tega zavoda. Ker sredi štajerske prestolnice dela kopica drugih šivilj, lahko upravičeno sklepamo, da je Kangler nonšalantno izkoristil svoje zveze in vpliv znotraj teatra in tako prišel do dveh šivilj, zaposlenih v SNG Maribor, ki sta potem sešili obleko za hčerkino birmo. Saj bi precej lažje stopil do kakšne druge šivilje, ki ima prijavljeno obrt ali podjetje. Če je Kangler šiviljama plačal v gotovino, je zanesljivo kršil finančne in davčne predpise, obenem pa tako podpira "delo na črno." Obe šivilji, ki jima je Kanglerjev denar zagotovo prav prišel, sta birmansko obleko za županovo hčerko tudi najverjetneje sešili na šivalnih strojih, ki so v lasti gledališča. Morda gre celo za primer, ki bi ga morala pod lupo vzeti Komisija za preprečevanje korupcije.
Mimogrede, po zadnjih alarmantnih podatkih četrtina Mariborčanov živi na robu preživetja. Lani je v Mariboru pomoč Rdečega križa prejelo 24.800 ljudi, samo prejšnji teden so razdelili 240 prehranskih paketov in vsem ne morejo pomagati, župan pa prestižne obleke za hčerko skoraj arogantno naroča pri šiviljah mariborskega gledališča?!
Oglasil se je tudi direktor SNG Maribor Danilo Rošker, ki pravi, da se je "na podlagi našega vprašanja pozanimal pri vodji šiviljske delavnice. Šivilje med delovnim procesom niso izdelale omenjene obleke, ampak so jo izdelale v prostem času in zanjo dobile plačilo."
Toda spomnimo, župan Franc Kangler je v intervjuju za aktualno številko tednika Mladina dejal, da je občina Danilu Roškerju priskrbela službeno stanovanje v velikosti 178 kvadratnih metrov, ker se je poročil z ljubljansko igralko Natašo Matjašec in so ga "želeli zadržati" v Mariboru.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Maša Kangler Franca Kanglerja Tanje Tatjane Štelcer Danilo Rošker Natašo Matjašec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šivilji mariborskega teatra hčerki župana Kanglerja sešili obleko za birmo!