objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 26. september 2010 ob 09:37

Ni dileme: Kresalova in Zalar edina ministra, ki gresta na lokalne volitve
Igralec in bivši ravnatelj Prešernovega gledališča Kranj Borut Veselko iz LDS prestopil v Zares, na listi Stranke ekoloških gibanj pa se za ljubljansko svetnico poteguje razvpita lastnica Krznarstva Eber
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Vsem tistim, ki so se morda začudili, zakaj sta se na velikih predvolilnih plakatih v Ljubljani nenadoma pojavila ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS Katarina Kresal ter minister za pravosodje Aleš Zalar, je po razgrnitvi kandidatnih list za župane in mestne ter občinske svetnike vse jasno. Kresalova je namreč edina predsednica parlamentarne stranke, ki se poteguje za mestno svetnico, Zalar pa edini minister poleg Kresalove, ki se poteguje za mestnega svetnika. Kresalova in Zalar na kandidatni listi LDS za svet Mestne občine Ljubljana zasedata 44. in 45. (zadnje in predzadnje) mesto, kar pomeni, da sta zgolj "vabi" za volivke in volivce, saj za izvolitev nimata niti najmanjših možnosti. Minister Zalar je tudi predsednik ljubljanskega odbora LDS. Za ljubljanskega mestnega svetnika kandidira tudi predsednik državnega zbora Pavel Gantar, ki je na listi Zaresa – enako kot Kresalova - pristal na zadnjem mestu.
Na listi stranke Zares je tudi zdaj že nekdanji ravnatelj Prešernovega gledališča Kranja Borut Veselko, ki je po zamenjavi padel v afero, saj ga kranjska občinska uprava sumi zlorabe položaja. Kot direktor gledališča si je izplačeval honorarne visoke zneske za igralske vloge v dramah "njegovega" gledališča, pogodbe pa je sklepal kar sam s sabo. Spomnimo, ko je županja Ljubljane bila še Vika Potočnik, je bil Veselko mestni svetnik na listi LDS. Takrat je igralec od mesta Ljubljane dobil tudi službeno stanovanje.
Ena izmed najbolj bizarnih kandidatur za ljubljanski mestni svet pa je zanesljivo kandidatura Milena Eber Štimac, lastnice razvpitega Krznarstva Eber, ki je tarča borcev proti nošenju krzna in nepotrebnega ubijanja živali zaradi modnih muh. Še več, Milena Eber Štimac se za mestno svetnico poteguje celo na listi Stranke Ekoloških gibanj Slovenije, ki jo v Ljubljani vodi podobno razvpita zdravnica Evita Leskošek, znana po aferi Aids fundacije Robert, kjer naj bi izginila kopica humanitarnega denarja.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal Aleš Zalar pavel gantar Borut Veselko Vika Potočnik Milena Eber Štimac Evita Leskošek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ni dileme: Kresalova in Zalar edina ministra, ki gresta na lokalne volitve