objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 24. september 2010 ob 07:35

Pink vojna. Mitrović: Zorčič je kriminalec! Zorčič: To je svinjarija!
Štart slovenskega programa srbske Pink televizije zasenčil obračun med Željkom Mitrovićem, ki se je dobil tudi z Borutom Pahorjem, in prvim direktorjem Pinka v Ljubljani Juretom Zorčičem
2010 Pozareport

Odpri galerijo

"V Slovenijo ne prinašamo turbo folka, ampak zabavni program s holivudsko in jugoslovansko filmsko produkcijo," je na včerajšnji tiskovni konferenci, teden dni pred štartom slovenske inačice srbske televizije Pink, zagotovil Željko Mitrović, direktor in solastnik največje balkanske televizijske korporacije Pink Media Group. V pravem slogu srbskega šarmerja se je Mitrović pohvalil, da bo Pink.si kmalu prvi ali drugi najbolj gledani program v Sloveniji, kar pomeni, da bi moral prehiteti vsaj TV Slovenija in Kanal A, če ne tudi Pop TV, koliko oglaševalskega kolača bodo pokasirali, pa prvi človek Pinka ni želel prognozirati.
Mimogrede, srbskega medijskega mogotca Željka Mitrovića sta na tiskovni konferenci v ljubljanskem Nebotičniku spremljala Pinkova tiskovna predstavnica Tatjana Vojtihovski in Pia Pustovrh, ki bo vodila paradno Pinkovo oddajo Zvezde Granda. Nekaj metrov stran od Mitrovića je sedel Žarko Veličanski, direktor ljubljanske družbe Pink S. d.o.o.
Mitrović pravi, da bo Pink v ljubljanskem BTC (stavba Natuzzi, tam, kjer je bila prej TV Pika) imel tri studie (največji bo velik 400 kvadratnih metrov), pri čemer so enega kupili od slavnega britanskega šefa formule 1 Bernia Ecclestona, drugega v Beogradu, tretjega pa najeli od Vladimirja Voduška, ki Info TV prav tako seli v BTC. Pink bo namesto plačila najema studia Vodušku plačeval najemnino za poslovne prostore. Mitrović trdi, da bo Pink v Slovenijo investiral 20 milijonov evrov, pri čemer naj bi prvih deset mesecev vsak mesec investirali po en milijon, nato pa še preostanek te vsote. Je pa zanimivo, da o televizijskem programu ni konkretno govoril. Tako naj bi programsko shemo novinarjem prestavili šele prihodnji četrtek, ko tudi začenjajo s programom. Pozneje smo nekako izvedeli, da naj bi slovenski Pink imel celo tri programe; prvega zabavnega z veliko domače (slovenske in balkanske produkcije), drugi naj bi bil kombinacija informativnega (tu menda vstopi produkcija Info TV) in filmskega programa, tretji pa glasbeni program.
Največ časa na tiskovni konferenci je Željko Mitrović namenil velikemu koncertu Pinka, ki bo prihodnji četrtek na Prešernovem trgu, sprejem za VIP pa bo na Magistratu, kar se je Mitrović dogovoril z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem. Na koncertu bodo nastopili Magnifico, Perpetuum Jazzile, Nina Badrić in Željko Joksimović, v živo ga bodo prenašale vse Pinkove televizije (Mitrović ocenjuje, da bi prenos lahko gledalo 30 milijonov ljudi, prenos pa bo delala Videoprodukcija Kregar), Pink pa naj bi nekaj deset tisoč evrov podaril žrtvam nedavnih poplav v Sloveniji. Mitrović je še dejal, da bodo na koncert prišli "vsaj trije predsedniki vlad držav nekdanje Jugoslavije," saj naj bi imel Pinkov koncert značaj "mostu prijateljstva v balkanski regiji."
Po naših informacijah je bil Željko Mitrović pred dnevi tudi pri predsedniku vlade Borutu Pahorju, kjer je Pink predstavil kot največjo srbsko investicijo v Sloveniji. Kljub temu je veliko vprašanje, ali bo Pahor prišel na Pinkov koncert, kajti Mitrovića se drži sloves "balkanskega kralja turbo folka," ki svoj poslovno-medijski vzpon dolguje zloglasnemu pokojnemu srbskemu diktatorju Slobodani Miloševiću, predvsem pa njegovi razvpiti ženi Mirjani Marković, poleg tega bi Pahorjevo udeležbo na prvem dogodku komercialne Pink TV lahko kaj čudno gledali na TV Slovenija in Pop TV.
Po vprašanju novinarja Toneta Fornezzija Tofa, kako komentira govorice, da je Pinkov imperij pred bankrotom (govori se namreč, da Pinkovi uslužbenci in novinarji že dva meseca niso dobili plač), pa je Mitrovič izbruhnil. Dejal je, da te govorice prihajajo od Jureta Zorčiča, odstavljenega prvega direktorja Pink S, ki je po besedah Željka Mitrovića "navaden kriminalec, ki je dvigoval denar z računa podjetja in ga trošil za svoje zasebne zadeve." Mitrović je še dejal, da "na Zorčiča nikoli niso resno računali, da bi ostal direktor," so mu pa bili na koncu pripravljeni ponuditi "kakšno službo znotraj Pinka," toda zdaj so Jureta Zorčiča, ravno včeraj, točno na dan tiskovne konference, kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja.
Jure Zorčič, ki so ga takoj po koncu Pinkove tiskovne konference množično klicali novinarji in celo odvetniki, je za naš portal zgroženo dejal, da je "to ena od največjih svinjarij, ki jih je slišal v življenju. Kako si Mitrović drzne sredi Ljubljane in Slovenije to reči za človeka, ki je za Pink naredil vse, Mitrović pa mi ni nič plačal," pravi Zorčič. "Pustil me je samega, lagal sem v njegovem imenu, prekršil je vse dogovore, poslovne in osebne. Misli, da je veliki šef, jaz pa ga motim, ker o njem in Pinku preveč vem. V Ljubljani edino jaz poznam Željka Mitrovića in Pink, zato je blazno nervozen, očitno so ga izdali živci. Če bi jaz tako govoril o njem na tiskovni konferenci sredi Terazij v Beogradu, je vprašanje, kaj bi se zgodilo čez eno uro."
"Ta projekt traja od novembra 2008, vse pa sva se zmenila marca lani v American baru sredi hotela Marriott na Dunaju, blizu stanovanja, kjer Mitrović stanuje. Mesec dni kasneje smo v Ljubljani ustanovili Pink S d.o.o., jaz pa sem postal direktor. Vse sem uredil z Apekom in ministrstvom za kulturo, Mitrović pa me je v Ljubljani pustil brez denarja in se po nekaj mesecev sploh ni oglašal na telefon," pripoveduje Zorčič. "Pri Damjanu Kralju, direktorju ljubljanske enote BTC, sem na svoje ime dosegel, da so Pinku oprostili neplačilo najemnine od januarja do maja letos. Mitrović je za investicijo v Pinku sprva obljubljal 5 milijonov evrov, nato en milijon, doslej pa je plačal 80 tisoč evrov. Imam shranjeno vso dokumentacijo po elektronski pošti, SMS-sporočila in priče, kar je Mitrović očitno pozabil. Vem, da se bo Žarko Veličanski postavil na njegovo stran, vendar je Veličanski v projekt vstopil šele letos in sploh ne ve, kaj se je dogajalo pred tem. Ve pa, da tudi on nekaj mesecev v Ljubljani ni počel ničesar, ker nam Mitrović ni dal nobenega denarja. Jaz sem dobil samo 12 tisoč evrov, šest mesecev po dva tisoč, ki mi jih je Mitrović plačeval v gotovini iz svojega nahrbtnika, kjer prenaša denar. Za to imam veliko prič. Tudi odvetnika Zorana Korenčana sem jaz pripeljal do Mitrovića."
Jure Zorčič se tudi sprašuje, zakaj Mitrović zdaj govori, da nanj nikoli ni resno računal, prej, ko "me je potreboval v tuji državi, pa mi je govoril, da sem njegov najboljši človek. Zanesljivo ga bom tožil za izjave, izrečene na tiskovni konferenci, ki jih bo Mitrović moral dokazati, sodišče pa bo ugotovilo, kdo je komu kaj ukradel in kdo je komu kaj dolžan. Kar zadeva kazensko ovadbo, pa moram počakati, da jo dobim in vidim, kaj v njej piše."
Zanimivo bo tudi opazovati, kako bodo prihod Pinka sprejeli slovenski mediji. Ko smo novinarko revije Stop Alenko Sivko vprašali, ali bodo Željka Mitrovića dali na naslovnico Stopa (kar bi bilo logično, glede na medijsko investicijo), je začudeno pogledala in odgovorila: "Ne, zakaj …?" Srbski medijski mogotec se bo očitno kmalu soočil tudi z realnostjo slovenske medijske scene: revija Stop, denimo, med poznavalci, tudi na TV Slovenija, velja za orodje Pop TV. Prav tako je slišati, da naj bi Pavel Vrabec, generalni direktor Pro Plus (Pop TV, Kanal A, TV Brio), najel Jureta Zorčiča za lobistično vojno proti Pinku.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Željko Mitrović Tatjana Vojtihovski Pia Pustovrh Žarko Veličanski Bernia Ecclestona Vladimirja Voduška Zoranom Jankovićem Magnifico Nina Badrić Željko Joksimović Borutu Pahorju Slobodani Miloševiću Mirjani Marković Toneta Fornezzija Tofa Jureta Zorčiča Damjanu Kralju Žarko Veličanski Zorana Korenčana Alenko Sivko Pavel Vrabec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pink vojna. Mitrović: Zorčič je kriminalec! Zorčič: To je svinjarija!