objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 15. september 2010 ob 07:01

Senica in Zdolšek od Pivovarne Laško letos pokasirala že 400 tisoč evrov
Razvpita ljubljanska odvetnika Miro Senica in Stojan Zdolšek naj bi samo v prvih šestih mesecih letošnjega leta v Pivovarni Laško zaslužila 125 oziroma 266 tisoč evrov. Akterji številk ne demantirajo
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Po naših informacijah naj bi odvetniška pisarna Mira Senice v prvi polovici tega leta od Pivovarne Laško pokasirala 125 tisoč evrov, odvetniška pisarna Stojana Zdolška pa 266 tisoč evrov, smo izvedeli iz zanesljivih virov, ki naj bi tudi videli pogodbe. Šlo naj bi predvsem za tako imenovane pogodbene pavšalne zneske in posamezne konkretne odvetniške storitve.
Tiskovni predstavnik Pivovarne Laško Jure Štruc omenjenih številk ni zanikal, podrobnosti pa ni želel komentirati. Sporočil nam je, da "Skupina Pivovarna Laško sodeluje z različnimi odvetniškimi pisarnami, ki so specializirana za različna pravna področja. Sodelovanje je projektno, vsebine pogodb pa so tako kot povsod stvar pogodbenih partnerjev." Povsem molčita pa Senica in Zdolšek.
Oba razvpita ljubljanska odvetnika s Pivovarno Laško sicer sodelujeta že od znamenite pivovarske vojne z belgijskim Interbrewom, čeprav je Senica za nekaj časa izpadel iz igre, mesto dvornega odvetnika tajkuna Boška Šrota, nekdanjega prvega človeka Pivovarne Laško, pa je zasedel Zdolšek. Po globokem padcu laškega tajkuna Šrota se je Zdolšek takoj priklonil novemu vodstvu Pivovarne Laško, na čelu s predsednikom uprave Dušanom Zorkom in zdaj že bivšim predsednikom nadzornega sveta Tonetom Turnškom, češ, bil sem "samo" odvetnik firme in ne Boška Šrota. Miro Senica pa se je v Pivovarno Laško vrnil po parlamentarnih volitvah leta 2008 in oblikovanju Pahorjeve vlade, ko je ministrica za notranje zadeve postala njegova zdajšnja življenjska sopotnica in predsednica LDS Katarina Kresal.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mira Senice Stojana Zdolška Jure Struc Boška Šrota Dušanom Zorkom Tonetom Turnškom Pahorjeve Katarina Kresal

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Senica in Zdolšek od Pivovarne Laško letos pokasirala že 400 tisoč evrov