objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 14. september 2010 ob 07:55

Kancler, arhitekt za boljši Maribor, na suhem s podpisi. Ga bo rešila SDS?
Konkurenti se nasmihajo, toda brez skrbi, pravi šef njegovega predvolilnega štaba Maks Edelbaher, kandidatura bo šla skozi
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Arhitekt Tomaž Kancler, tako imenovani neodvisni kandidat za mariborskega župana s podporo Janševe SDS, ima enormne težave pri zbiranju potrebnih podpisov za vložitev kandidature za svojo Listo Tomaža Kanclerja za župana, nam je povedalo več mariborskih virov, tudi tistih blizu SDS. Številke, ki krožijo, so različne, vsekakor pa za Kanclerja dovolj zaskrbljujoče; v petek oziroma soboto naj bi imel v žepu le med 160 in 260 podpisov, od zakonsko potrebnih 479. Če mu podpisov do jutri, torej srede, ko se izteče zadnji volilni rok za oddajo kandidatur, ne bo uspelo zbrati, bo to fiasko in napoved katastrofe za njegovo župansko kandidaturo (zanjo sicer podpisov ne zbira, saj ga uradno predlaga stranka SDS, sicer bi moral zbrati okoli tisoč podpisov, kar pa že meji na znanstveno fantastiko), trdijo poznavalci mariborske scene, konkurenčni županski kandidati pa se težavam Tomaža Kanclerja, ki nastopa s sloganom "Arhitekt za boljši Maribor," seveda privoščljivo nasmihajo.
Zato naj bi se Tomaž Kancler minuli petek na hitro zatekel na tiskovno konferenco v predvolilni štab mariborske SDS, kjer sta skupaj s predsednikom mariborske SDS Gregorjem Pivcem pred novinarji podpisala "koalicijsko pogodbo." Mimogrede, za botra Kanclerjeve županske kandidature sicer velja Jernej Završnik, direktor Zdravstvenega doma Adolfa Drolca Maribor, Gregor Pivec, direktor mariborskega Kliničnega centra pa je Kanclerju uredil podporo lokalne SDS. Zdaj naj bi člani mariborske SDS dobivali nujne pozive, naj pridejo hitro podpisat podporo kandidaturi Kanclerjeve liste, toda pravega odziva ni, trdijo naši viri. Te govorice pa je včeraj zvečer za naš portal zavrnil Maks Edelbaher, vodja Kanclerjevega predvolilnega štaba, ki pravi, da "številke, ki jih navajamo, niso točne in da se niti slučajno ne bo zgodilo, da podpisov ne bo dovolj. Brez skrbi," tako Edelbaher, "kandidatura bo šla skozi." Kljub temu nam Edelbaher ni hotel zaupati, koliko glasov imajo dejansko zbranih, in da "naj ga razumemo, da dva dni pred potekom roka tega res ne more razkriti."
Tomažu Kanclerju tudi očitajo, da je na svoji predvolilni spletni strani www.kancler.si tako rekoč zamolčal nekajmesečno kariero državnega sekretarja na ministrstvu za okolje in prostor (leta 2001), ko je bil minister Janez Kopač, vlado pa je vodila LDS. Kancler je to službo sicer omenil v življenjepisu, objavljenem na spletni strani, vendar bežno in mimogrede. V izstopajoči galeriji fotografij, kjer mrgoli napol zasebnih in službenih fotografij, pa - zanimivo - ni objavil prav nobene slike iz tistega obdobja. Če bi Kanclerjevo župansko kandidaturo slučajno podpirala LDS ali Zares (nekdanji politik LDS Kopač je zdaj namreč član vodstva stranke Zares), bi fotografij s Kopačem bilo več kot dovolj, so prepričani poznavalci mariborske politične scene.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomaž Kancler Janševe Gregorjem Pivcem Jernej Završnik Maks Edelbaher Janez Kopač

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kancler, arhitekt za boljši Maribor, na suhem s podpisi. Ga bo rešila SDS?