objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 13. september 2010 ob 07:03

Depresija, živčni zlom ali kaj tretjega: Cveta Zalokar Oražem poniknila!
Na sobotni konvenciji stranke Zares Gregor Golobič ponovno slavil predsedniško zmago, vendar jih je tretina glasovala proti, v Novi Gorici pa je Črtomir Špacapan izdal Mateja Arčona
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Na sobotni 5. konvenciji vladne stranke Zares v mariborskem Narodnem domu je v "boju za predsedniško mesto" ponovno zmagal edini kandidat, dosedanji lider Zaresa in minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič. Čeprav je bil edini predsedniški kandidat, je zanj glasovalo 574 članov stranke, kar 211 (približno tretjina) pa jih je glasovalo proti Golobiču. Spomnimo, glasovanje za predsednika stranke Zares poteka s pošiljanjem glasovnic po pošti (teh je prišlo 778, vendar so bile tri neveljavne), glasujejo pa lahko vsi člani stranke. Golobič je veliko število glasov proti komentiral z besedami, da se "po letu dni razsajanja rumene mrzlice nekaj mora prijeti." Po drugi strani je vodstvo stranke Zares zreduciralo število podpredsednikov na dva, prej jih je bilo namreč sedem. Podpredsednik in podpredsednica pa sta postala poslanec Franco Juri in novopečena ministrica za gospodarstvo Darja Radić. Po svoji izvolitvi je Franco Juri dejal, da so "stranka odkritosti, polemiziramo, stvari si povemo v fris."
Gregor Golobič je na konvenciji predstavil tudi novo vizijo stranke, projekt štiridimenzionalne Slovenije, ki mu pravi 4-D. Gre za "dobro državo, dialog kultur, družbo znanja in dodano vrednost." No, po naših informacijah je projekt 4-D pripravil glavni ideolog Zaresa in filozof Slavoj Žižek.
Najbolj zanimiva intriga dogajanja v Zaresu pa je nenadno in precej nenavadno "izginotje" vodje poslanske skupine Cvete Zalokar Oražem. Ne samo, da radikalne poslanke ni bilo na mariborski konvenciji, že dva dni (vsaj do konvencije) se nikomur iz stranke ni javila na telefon, po mobilnem telefonu je nedosegljiva tudi za novinarje. Golobič je sicer dejal, da sta se s Cveto Zalokar Oražem ta teden pogovarjala o lokalnih volitvah in Patrii, toda špekulacije se že vrstijo. Po nekaterih govoricah naj bi poslanka Zaresa doživela živčni zlom in padla v depresijo, potem ko se je odrekla kandidaturi za županjo Domžal. Županski kandidaturi pa se je bila "Cvetača," kot Cveti Zalokar Oražem ljubkovalno pravijo Domžalčani, prisiljena odreči, saj za izvolitev ni imela prav nobenih možnosti. Za nameček je morala celo javno podpreti kandidaturo sedanjega župana Tonija Dragarja, njenega nekdanjega varovanca, čeprav sta se po njegovi izvolitvi leta 2006 sprla in politično razšla.
Na konvenciji v Mariboru ni bilo niti ministrice za kulturo Majde Širca, po neuradnih informacijah zaradi bolezni. Mimogrede, kandidat stranke Zares za mariborskega župana je poslovnež Gregor Jager.
Stranka Zares pa je čisto posebno afero sprožila v Novi Gorici, na predvečer mariborske konvencije. Lider novogoriškega Zaresa in bivši predsednik uprave Hita Branko Tomažič je namreč uspel pregovoriti Črtomirja Špacapana, nekdanjega župana Nove Gorice in dolgoletnega šefa novogoriškega odbora LDS, da postane kandidat stranke Zares za župana Nove Gorice, pravijo naši viri. Špacapan, sicer direktor Regionalne razvojne agencije severne Primorske, se je tako odločil kljub temu, da je pred nekaj dnevi javno podprl župansko kandidaturo državnega svetnika Mateja Arčona, ki vodi listo LDS.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Golobič Franco Juri Darja Radič Slavoj Žižek Cvete Zalokar Oražem Tonija Dragarja Majde Širca Gregor Jager Branko Tomažič Črtomirja Špacapana Mateja Arčona

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Depresija, živčni zlom ali kaj tretjega: Cveta Zalokar Oražem poniknila!