objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 31. avgust 2010 ob 17:07

Drama v Mariboru: pustila župana Kanglerja in se preselila k protikandidatu
Znana režiserka in producentka Dragica Petrovič je šest tednov pred volitvami zamenjala stran in postala medijska svetovalka županskega kandidata na listi stranke Zares Gregorja Jagerja
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Znana mariborska režiserka in producentka Dragica Petrovič, zdaj že bivša svetovalka župana Franca Kanglerja, je dobrih šest tednov pred jesenskimi lokalnimi volitvami zamenjal stran. Zapustila je tabor aktualnega župana in se preselila v predvolilni štab poslovneža Gregorja Jagerja, županskega kandidata Golobičeve stranke Zares, kjer bo skrbela za odnose z mediji in pojavljanje Jagerja v javnosti. Zakaj je Dragica Petrovič, legendarna faca štajerske prestolnice, tako rekoč "izdala" Kanglerja in se odločila za Jagerja, ni točno znano, je pa slišati, da naj bi Kanglerja njen prestop k protikandidatu Jagerju precej vznejevoljil. Pravijo namreč, da Dragice Petrovič pač ni dobro imeti proti sebi. Po drugi strani je zanimivo, zakaj se je Petrovičeva odločila staviti ravno na Jagerja, glede na dejstvo, da Jagerjeva stranka Zares dokaj odločno nasprotuje gradnji famoznega Centra uprizoritvenih umetnosti, ki naj bi ga vodil gledališki režiser Tomaž Pandur, Dragica Petrovič pa je velika Pandurjeva fenica. Spomnimo, gre za 50 milijonov vredno investicijo na Studencih, predvideno na prostoru bivše tekstilne dvorane MTT, že imenovano "Pandurteater," ki jo je konec julija župan Franc Kangler sforsiral na korespondenčni seji mestnega sveta. Zdaj pa vse kaže, da bo razvpiti Pandurteater ena izmed nabolj vročih mariborskih predvolilnih tem.
Povejmo še, da se je Gregor Jager pred nekaj dnevi vnovič poročil. Njegova izbranka je 24-letna Sara Prislan Jager, plavolasa komercialistka na Elektru Maribor, poročila pa sta se na eksotičnem otoku Mauritius v Indijskem oceanu. Na daljnem Mauritiusu naj bi se poročila zato, ker Jager s poroko menda ni hotel vplivati na začetek predvolilne tekme. Jernerja Jager, prejšnja žena Gregorja Jagerja, pa medtem v predvolilnem štabu župana Kanglerja skrbi za odnose z javnostmi. To, da je Kangler angažiral njegovo bivšo ženo, je Jager že pred časom označil za Kanglerjev nizek predvolilni udarec.
Dragica Petrovič nam je sporočila, da "po volitvah leta 2006 ni bila več Kanglerjeva svetovalka in da Kangler, tako pameten kot je, tistih, ki so ga ustoličili za župana, ni več spraševal za nasvete." Prav tako ji župan Franc Kangler "v štirih letih ni pokril niti stroškov za telefon, kaj šele, da bi ji plačal za opravljeno delo." Kljub temu Petrovičeva trdi, da "ne dela proti Kanglerju, ampak dela za Gregorja Jagerja, stranka Zares pa tudi ni proti Centru uprizoritvenih umetnosti, sicer nje ne bi bilo pri Jagerju."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dragica Petrovič Franca Kanglerja Gregorja Jagerja Golobičeve Tomaž Pandur Sara Prislan Jager Jernerja Jager

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Drama v Mariboru: pustila župana Kanglerja in se preselila k protikandidatu