objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 25. avgust 2010 ob 07:59

Janša-Rop-Sanader: prihaja knjiga, ki naj bi razgalila afero Sova
Poslanec Miro Petek je napisal resničnostni politično-vohunski triler z naslovom V Sovinem gnezdu, kjer dokazuje, da je bila inscenirana afera Sova, ne pa znani incidenti v Piranskem zalivu
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji novinar časnika Večer in poslanec Janševe SDS Miro Petek je napisal knjigo z naslovom "V Sovinem gnezdu." Knjiga "razgalja vse faze in vsa dogajanja, ki sodijo pod geslo afera Sova, odgrinja zakulisja te afere, niza časovni tok dogajanja in popisuje absurdne medijske prispevke ter novinarske manipulacije. Mnenja, domneve in osebne prebliske sooča z dejstvi,  prinaša doslej še neznane in nerazkrite  podrobnosti." Miro Petek pravi, da knjiga "razkriva, da je bila inscenirana afera Sova, ne pa incidenti v Piranskem zalivu." Zaradi privilegija, ki ga je imel poslanec Petek, kot član parlamentarne komisije za nadzor nad varnostno-obveščevalnimi službami, z neposrednim vpogledom v Sovino gnezdo, se vsekakor ponuja zanimivo in vzemirljivo branje.
Avtor knjige v Sovinem gnezdu, nekakšnem resničnostnem politično-vohunskem trilerju, piše, da so "tajne službe so vselej vznemirjale. Vznemirjale so javnost, politiko, vznemirjale so pisatelje in filmske ustvarjalce. Njihov pomen je velikanski, zaradi zabrisanega in tajnega delovanja velikokrat porajajo domišljijo, pa tudi negotovost in strah, saj zgodovina kaže, da velikokrat stopijo tudi prek zelo tanke črte zakonitosti. Zato afere v tajnih službah niso redkost. Slovenska tajna služba je Sova. Slovenska obveščevalno varnostna  agencija. In tudi Sova se je zapletla v afero, bolje rečeno: Sovi so afero podtaknili. S to afero sta se slovenska politika in slovenska javnost ukvarjali več kot leto dni, zaradi izgubljenih privilegijev so bili posamezniki znotraj Sove s pomočjo dela slovenske politike in medijev pripravljeni Sovo povsem onesposobiti. Vlada Janeza Janše je kmalu po začetku mandata zaznala v Sovi nepravilnosti, zato je imenovala vladno skupino za proučitev razmer v tej službi, kar je kmalu naletelo na bučno in orkestrirano nasprotovanje. Toda delovna skupina je v Sovi razkrila nelegalni črni fond in čudno porabo tega denarja, razgaljeno je bilo sporno podjetje  Webs. Udarec so vrnili mediji in skupaj s prišepetovalci razgalili dve Sovini tajni lokaciji. Vladna skupina je odkrila  še naprave za prisluškovanje mobilnim telefonom in v Sovinih kleteh skrito arhivsko gradivo, ki bi že zdavnaj moralo biti v Arhivu Slovenije. Drugi polčas afere pa je dogajanje po obtožbi Antona Ropa (spomnimo, razvpiti intervju z nekdanjim predsednikom vlade in poslancem Pahorjevih Socialnih demokratov je objavil tedanji novinar TV Slovenija Vladimir Vodušek; op.p.), kako naj bi se Ivo Sander in Janez Janša tik pred parlamentarnimi volitvami leta 2004 dogovarjala o insceniranju  incidentov v Piranskem zalivu. Parlamentarna Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb je leto dni brskala po Sovi, poslušala posnetke, na koncu pa ugotovila, da je Ropova trditev izmišljija."
Knjiga z dovolj pomenljivim naslovom V Sovinem gnezdu izide v petek, 27. avgusta, izdala pa jo bo mariborska Založba Pivec.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janševe miro petek Antona Ropa Pahorjevih Vladimir Vodušek Ivo Sander

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janša-Rop-Sanader: prihaja knjiga, ki naj bi razgalila afero Sova