objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Petek, 20. avgust 2010 ob 06:48

Bivši Janšev minister Vizjak zanika, da se je zapil z ministrom Križaničem
Andrej Vizjak, nekdanji minister za gospodarstvo in poslanec SDS, zanika govorice, da se je tako napil v gostilni Šekoranja, da je moral tam pustiti avto, domov pa naj bi ga odpeljali znanci
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Po navedbah naših virov sta se v sredo pozno popoldne, pravzaprav že proti večeru, v znani gostilni Šekoranja na Bizeljskem dobila minister za finance Franci Križanič in nekdanji minister za gospodarstvo ter poslanec Janševe opozicijske SDS Andrej Vizjak. Vizjak je v gostilno prišel v družbi direktorja Regionalne razvojne agencije Posavje Martina Brataniča, sicer njegovega bivšega šefa kabineta, minister Križanič pa je bil sam s šoferjem. Naši viri pripovedujejo, da se ga je Vizjak tako močno napil, da so ga morali drugi odpeljati domov, po svoj avto citroen 5 (Vizjak namreč tradicionalno vozi citroene) je prišel šele drugi dan dopoldne, zabavo v gostilni ob cvičku pa opisujejo kot "velika pivska koalicija."
Poslanec Vizjak nam je srečanje z ministrom Križaničem potrdil, odločno pa zanika, da se ga je v gostilni Šekoranja napil in da je moral zato tam pustiti tudi avto. Pravi, da je zgodba čisto drugačna. Iz gostilne Šekoranja se je družba, vključno s Križaničem, odpravila na Okljukovo goro, kjer ima Vizjak domačo zidanico. Iz praktičnih razlogov so se odločili, da ne gredo vsak s svojim avtom, zato je Vizjak citroena pustil pred gostilno Šekoranja. V zidanici so se po Vizjakovih besedah zabavali do desetih zvečer, potem pa jo mahnili na še eno pijačo v neko bližnjo kavarno. "Če bi bil pijan, kot pravijo vaši doušniki, se v takem stanju zanesljivo ne bi kazal po kavarnah," trdi Vizjak. "Ker je bilo kasneje res malo pozno, sem avto pustil pred gostilno Šekoranja."
Bivši minister Andrej Vizjak nam je še dejal, da se z ministrom Križaničem "pogosto dobivata, saj sta zelo dobro sodelovala v času njegovega ministrovanja," ko je Križanič še delal na Ekonomskem inštitutu pravne fakultete v Ljubljani, kjer je, kot je znano, minister za finance Franci Križanič tudi solastnik. Na včerajšnjem srečanju v gostilni Šekoranja "ni bilo govora o politiki," dodaja poslanec Vizjak. Na naše vprašanje, kaj je bila tema srečanja med Križaničem in Vizjakom, pa so nam iz ministrstva za finance sporočili, da "ni v navadi, da bi minister za finance pojasnjeval oziroma komentiral svoje pogovore ob obedih, ne glede na to, ali so zasebne ali delovne narave."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franci Križanič Janševe Andrej Vizjak Martina Brataniča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bivši Janšev minister Vizjak zanika, da se je zapil z ministrom Križaničem