objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 19. avgust 2010 ob 07:49

Artur Štern se spet poroči: Rad imam debele guzice, zdaj imam pa manekenko!
Objavljamo prvi pogovor in prve fotografije temnolase umetnice Dorothere Tesovnik iz vasi Okonina, nove punce razvpitega doktorja znanosti, pornesa La Toya pa je menda že vsa besna in ljubosumna
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Famoznega doktorja bioloških znanosti Arturja Šterna, ki je še konec julija za naš portal povedal, da prave ženske zase še ni našel, saj kot je takrat dejal: "Ne bo tako zlahka, sem kar izbirčen. Z žensko moram biti dlje časa, potem se zaljubim. La Toya ni prišla do te stopnje, se nisem zaljubil", je, kot kaže, nenadoma zadela Amorjeva puščica. Povsem ga je namreč prevzela slikarka, pisateljica, pesnica ... skratka vsestranska umetnica Dorothea Tesovnik iz vasi Okonina pri Ljubnem ob Savinji, kjer se v zadnjem času Štern tudi največ zadržuje. Temnolaska je Šterna tako očarala, da se namerava z mamico dveh otrok, desetletnega Mihe in 15-letnega Adama, celo poročiti. Štern, ki se je pred komaj tremi meseci, 22. maja, poročil s porneso La Toyo, s katero sta se ekspresno po komaj mesecu dni že razšla, zapustila ga je ona, je po komaj 14 dneh življenja s 40-letno Dorotheo tudi že določil datum slavnostnega dogodka. In sicer 22. oktober.
Z
akaj ravno spet število 22? "Imam 22 centimetrov velikega lulčka, ko se mi res dvigne," je v v smehu razložil Štern, ki smo ga ujeli ne predstavitvi knjige Marjance Scheicher z naslovom Kešpička v ljubljanskem Nebotičniku, kamor je prišel s svojo novo punco, nato pa resno dodal: "20.2 sem rojen. Dve dvojki." Nisem zaljubljen, imam pa žensko, ki je vse in nič, lepa in hkrati grda kot coprnica," je razložil. "Sploh ni moj tip ali pa je. Rad imam debele svinje, ki imajo debelo guzico. Zdaj imam pa manekenko," pravi nasmejani Artur Štern in dodaja, da bo "probal" vitko Dorotheo, ki je po zunanjosti pravo nasprotje prsate La Toye, zrediti z vampi in krompirjem. Tako kot vse prejšnje bo imela tudi ta poroka ime, poroka z La Toyo se je imenovala Pornoporoka, ta pa bo Do-roka, ker je bodoči nevesti ime Dorothea. Ampak o poroki kaj več ni povedal, le to, da bo na Vrabčah, saj kakšnega posebnega scenarija (še) nima. Je pa razkril, da ga je že klicala prsata La Toya, ki je bila po njegovih besedah totalno besna. "Je čisto znorela, ker je ljubosumna. Ona razmišlja, da bom za njo lazil," je razložil in nato dal telefon svoji bodoči ženi, ki nam je vsa vzhičena povedala, kje in kako sta se s Šternom spoznala in kaj jo je pri njem tako impresioniralo. "Spoznala sva se pred tremi leti kot pesnika na enem od literarnih dogodkov v okolici Velenja. Takrat je bil pijan, ampak mi je v trenutku ponudil vse mogoče. Toda jaz sem šla svojo pot. Imela sva telefonski številki drug drugega, ampak se nisva poklicala. Ko sem bila 28. julija v Postojni, sva se spet videla na literarnem večeru, kamor sem ga povabila. Predstavil je tudi svojo poezijo. Skupaj sva štirinajst dni, toda počutiva se, kot da bi bila celo življenje. Ideja o poroki je prišla pred dvema dnevoma. Rekel je: Ti si moja punca. In določil datum poroke. Je takšna situacija. Kar prišlo je. Sva povezana na notranji formi. Sva se ujela. Na zunaj sva različna, čutiva pa isto. Ko berem njegove knjige, kot da bi brala svoje," je ekskluzivno za naš portal povedala nova Arturjeva umetnica, ki je nad svojim bodočim možem naravnost navdušena. Dejala je še, da jo zanima veliko stvari, plesala je folkloro, piše, pesnikuje, slika, fotografira, delala je tudi kot novinarka in v marketingu. "Moje življenje je pestra ustvarjalnost," je za konec dodala Tesovnikova, ki trenutno dela kot vodička v Flosarskem muzeju v Ljubnem ob Savinji.
Štern pa za oktober, natančneje 20., poleg poroke načrtuje tudi izdajo petih romanov, Guk 2. A, skupaj imajo 686 strani. Naslovnice zanje je naredil njegov prijatelj Igor Ribič, in avtor pravi, da "so tako dobre, da se je vanje bolj zaljubil kot v svoje romane." Predstavitev bo najverjetneje kar v ljubljanskem Nebotičniku, izdala pa jih bo verjetno založba Učila. Hkrati pa napoveduje še izdajo trojnega CD-ja, ki sta ga ustvarjala skupaj z Jožetom Ježom Pepijem iz Kalamarov, za katerega pa še nima naslova.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Arturja Štern a La Toya Dorothea Tesovnik Mihe Adama La Toyo Marjance Scheicher Igor Ribič, Jožetom Ježom Pepijem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Artur Štern se spet poroči: Rad imam debele guzice, zdaj imam pa manekenko!