objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 16. avgust 2010 ob 07:01

Bivša članica uprave Hita prebegnila v Italijo, skupaj s Ceranijem
Preganja ga italijansko tožilstvo: razvpiti Pierpaolo Cerani, ki je tik pred zlomom hobotnice iz Laškega pomagal tajkunu Bošku Šrotu, naj bi si prenakazal 1,1 milijon evrov, ki so izginili v Trstu
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Prejšnji teden je postalo jasno, da Center Naložbe, eno izmed ključnih podjetij, prek katerega je propadli tajkun Boško Šrot nameraval kupiti Pivovarno Laško in povezana podjetja, ne bo dočakalo prisilne poravnave, ampak stečaj.
Anja Musar Kalan, direktorica podjetja Kolonel, pa je že maja letos podala kazensko ovadbo zoper razvpitega in medijsko rahlo pozabljenega tržaškega poslovneža Pierpaola Ceranija, nekdanjega solastnika in direktorja Kolonela ter Centra Naložb. Cerani naj bi prek transakcijskega računa podjetja Kolonela tik pred svojim odhodom odnesel 1,1 milijona evrov, ki so takoj poniknili v sistemu njegove tržaške poslovne skupine Diaco, za fiktivne nakupe lastniških deležev podjetij v lasti Ceranija. Ta denar je Kolonelu (Ceraniju) posodila Jana Grbec, tedanja direktorica Centra Naložbe. Jana Grbec, znana kot nekdanja aktivna članica Janševe SDS, bivša članica uprave Hita in šefinja marketinga na Delu, predvsem pa tudi bivša dobra prijateljica in sodelavka Andrijane Starina Kosem, nekdanje državne sekretarke na ministrstvu za gospodarstvo in zaupnice Boška Šrota (dokler se nista sprli in razšli, prav zaradi poslov s Ceranijem), je po naših informacijah s Ceranijem tudi sama prebegnila v Italijo. Natančneje, preselila se je v Trst, kjer dela skupaj s Ceranijem, še prej pa se je razšla s svojim možem. Mimogrede, Jana Grbec je doma iz Nove Gorice, Pierpaolo Cerani pa je "stari" Goričan.
Andrijana Starina Kosem naj bi zdaj v Italiji pomagala "loviti" Ceranija, trdijo naši zanesljivi viri. Direktorica Kolonela Musar Kalanova je namreč Ceranija (spomnimo, nekdanji odgovorni urednik Dela Darijan Košir je Ceranija predstavljal kot predstavnika mlade garde tržaških poslovnežev) pred nekaj tedni kazensko prijavila tudi v Italiji, na državno tožilstvo, prek Kolonelovega tržaškega odvetnika Rada Raceta. Pregon Ceranija je menda že stekel, medtem ko pristojni slovenski organi niso storili še ničesar, trdijo isti viri.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boško Šrot Anja Musar Kalan Pierpaola Ceranija Jana Grbec Janševe Andrijane Starina Kosem Darijan Košir Rada Raceta

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bivša članica uprave Hita prebegnila v Italijo, skupaj s Ceranijem