objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 10. avgust 2010 ob 07:11

Presenečenje: novinar Rok Praprotnik odhaja v službo na Kosovo komisijo
Eden izmed najbolj znanih novinarjev časnika Dnevnik naj bi postal namestnik predsednika komisije za preprečevanje korupcije, Draga Kosa pa mika zaposlitev na državnem tožilstvu
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Novinar časnika Dnevnik Rok Praprotnik predvidoma zapušča časopisno hišo Dnevnik in odhaja v službo na Komisijo za preprečevanje korupcije, ki jo bo novembra letos še vodil Drago Kos. Če bo šlo vse po načrtu, bo Praprotnik postal namestnik predsednika komisije, največji, tako rekoč skoraj absolutni favorit za novega predsednika komisije pa je nekdanji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Goran Klemenčič.
Rok Prapotnik nam je potrdil, da ga je za omenjeno delovno mesto predsedniku republike Danilu Türku, ki po (novem) zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije imenuje predsednika in dva namestnika predsednika komisije (zakon je začel veljati 5. junija, javni poziv pa je bil objavljen štiri dni kasneje; predsednik komisije ima mandat šest let in lahko funkcijo opravlja dvakrat zapored, medtem ko mandat namestnikov predsednika komisije traja pet let), predlagal njegov novinarski kolega Ervin Hladnik Milharčič, predlog pa sta podprla starosta slovenskih novinarjev Jurij Gustinčič in novopečeni urednik Sobotne priloge Dela Ali H.Žerdin. Praprotnik je že dal soglasje za kandidaturo, predložil dokumentacijo, zdaj pa čaka na odločitev predsednika Türka. Dnevnikov Novinar Praprotnik je trenutno na polovičnem porodniškem dopustu, zato tudi precej manj - piše.
Kar zadeva Draga Kosa, je slišati, da naj bi se po novem potegoval za mesto vodje posebne skupine tožilcev za boj proti organiziranemu kriminalu, sicer pa naj bi bila njegova ambicija, da po koncu mandata generalne državne tožilke Barbare Brezigar prevzame njeno funkcijo. No, še prej bi moral Kos uradno postati državni tožilec. Spomnimo, Drago Kos je prejšnji teden v intervjuju za spletni portal Siol.net izjavil, da se za direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada ni prijavil zato, ker ob takšnem predsedniku vlade in takšni generalni državni tožilki ne bo mogel opravljati tega posla tako, kot mu veleva zakon.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Rok Praprotnik Drago Kos goran klemenčič Danilu Türku ervin hladnik milharčič Jurij Gustinčič Ali H.Žerdin Barbare Brezigar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Presenečenje: novinar Rok Praprotnik odhaja v službo na Kosovo komisijo