objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sreda, 4. avgust 2010 ob 07:37

Incident: v soboto ponoči streljali na nesojene varnostnike stavbe NPU
Vodstvo policije zanika navedbe anonimke, da sporni najem razvpite stavbe Nacionalnega preiskovalnega urada na Dimičevi 16 preiskujeta samo dva kriminalista
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Pred časom smo poročali, da je ministrstvo za notranje zadeve tik pred podpisom pogodbe z družbo Group4 Securicor, ki naj bi prevzela delno varovanje razvpite stavbe Nacionalnega preiskovalnega urada na Dimičevi 16 v Ljubljani. Po našem razkritju pogodbe je sledil preobrat: ministrstvo se je pogodbi nenadoma odpovedalo, vodstvo družbe G4S, ki jo vodi nekdanji kriminalist Mladen Klavora in je v lasti nizozemsko-angleške družbe Group4 Securitas Holding, pa je preko ljubljanskega odvetnika Marka Rajčeviča Laha pisno protestiralo. Zahtevajo odškodnino in sestanek z ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal, kar smo prav tako že obelodanili na našem portalu.
V soboto, 31. julija, okoli enajste ure zvečer, pa so na pripadnika Group4 Securicor celo streljali, na srečo tokrat samo z zračno puško. Šlo je za varnostnika podjetja Fenolit, kjer je direktor Mitja Klavora, nekdanji direktor kriminalistične službe in brat Mladena Klavore. Varnostnik G4S je sedel v vratarnici, ko je nenadoma počilo steklo, ki gleda proti lokalni cesti Podpeč. Varnostnik je hitro ugotovil, da je šlo za strel iz zračne puške, zato je poklical policijo. Policisti so prispeli čez štirideset minut, iz posnetka videokamere pa je po navedbah naših viro razvidno, da sta pred Fenolitom stali dve vozili, sive in rdeče barve. Mitja Klavora, ki je trenutno na dopustu, nam je incident potrdil in dejal, da poteka tudi interna preiskava. Da sta pred Fenolitom stali dve vozili, pa ni vedel. Vprašanje, kdo in zakaj so streljali na pripadnika Group4 Securicor, je zaenkrat še vedno neznanka.
Vodstvo policije pa je zanikalo navedbe anonimke, da naj bi preiskavo najema stavbe NPU delala delovna skupina, sestavljena iz enega kriminalista in ene kriminalistke, ta dva pa naj bi morala poročati neposredno direktorju kriminalistične službe Aleksandru Jevšku, ne pa šefu ljubljanskih kriminalistov Branku Japlju. Predstavnik policije za odnose z javnostmi Leon Keder nam je sporočil, da je "skupini, ki preiskuje najem stavbe NPU, dodeljena izjemna samostojnost. O rezultatih ne obvešča nikogar v Upravi kriminalistične policije Generalne policijske uprave, razen, če bi rabili strokovno pomoč, za kar pa še niso zaprosili. Postopek usmerja ljubljansko okrožno državno tožilstvo, v skupini pa so štirje kriminalisti in ne dva," kot navajajo naši viri.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mladen Klavora Marka Rajčeviča Laha Katarino Kresal Mitja Klavora Aleksandru Jevšku Branku Japlju Leon Keder

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Incident: v soboto ponoči streljali na nesojene varnostnike stavbe NPU