objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 29. julij 2010 ob 07:03

Janša in esdeesovci, ne hodite v Stožice, opazovali in slikali vas bomo!
Predsednik sindikata poklicnih nogometašev Dejan Stefanović napol bizarno grozi članom opozicijske Janševe stranke, naj ne prestopijo praga v Jankovićevem športnem parku Stožice, češ, ne bodite dvolični
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Bliža se dan prve in otvoritvene košarkarske in nogometne tekme v novem ljubljanskem športnem kompleksu Stožice, ko se bo slovenska košarkarska reprezentanca 10. avgusta srečala s Španijo (mimogrede, Košarkarska zveza Slovenije je prodala vseh 7600 vstopnic, ki so jih dali v prosto prodajo, preostalih štiri tisoč in še nekaj vstopnic pa sta si za protokolarne potrebe razdelili košarkarska zveza in Mestna občina Ljubljana), varovanci Matjaža Keka pa bodo dan kasneje, 11. avgusta, igrali proti nogometašem Avstralije.
V polemiko okoli Stožic se je vključil tudi Sindikat poklicnih nogometašev Slovenije (SPINS) pod vodstvom predsednika Dejana Stefanovića. "Borec za pravice športnikov" obsoja nasprotovanje financiranju in dokončanju projekta, ki ga po njegovo izvaja Janševa stranka SDS. Poslancem in vodstvu SDS sporoča, da "pričakuje, da bodo poslanci SDS ravnali načelno in sledili svoji politiki, ki je naperjena proti slovenskemu športu, ter ne bodo nikoli prestopili praga športnih objektov v Športnem parku Stožice." Razmeroma ekstremno stališče, po katerem, denimo, Janez Janša, Andrej Vizjak ali Vinko Gorenak nikoli ne bi smeli zaiti v Stožice, je Stefanović dopolnil s povsem konkretnimi načrtovanimi akcijami. "Med tekmama s Španijo in Avstralijo bomo s fotografi opazovali, kateri poslanci stranke SDS bodo prišli, in jih tudi fotografirali, tako bomo opozorili na njihovo dvoličnost." Ali drugače, najlepša slovenska poslanka Eva Irgl naj bi bila budno opazovana, ali bo morebiti stopila na še nedodelano stožiško okolico oziroma na teren ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki si pač gradi svojevrstni spomenik. Ob pričakovanju, da bodo poslanci SDS, ki so napovedali tudi interpelacijo zoper ministra za šolstvo in sport Igorja Lukšiča (zaradi javnega razpisa, domnevno prirejenega za Jankovića, ki naj bi od Lukšiča dobil nekaj več kot 9 milijonov evrov proračunskega denarja za dokončanje Stožic), za vselej ostajali zunaj Stožic, pa Stefanović izrecno poudarja, da nasprotovanje tovrstni politiki SDS še ne pomeni podpore ljubljanskemu županu oziroma Pahorjevi vladi, saj so v svojem mandatu storili bore malo za izboljšanje statusa ljubljanskih oziroma slovenskih športnikov.
Če bo Janševa poslanka Eva Irgl morebiti le prišla na otvoritev ene ali druge tekme, bo za Stefanovića to dodatni razlog, da podkrepi svojo napoved: "Naši člani in slovenski športni navdušenci bodo že na naslednjih volitvah pokazali, kaj si mislijo o zavrženem ravnanju predstavnikov SDS."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaža Keka Dejana Stefanovića Janševa Andrej Vizjak Vinko Gorenak Eva Irgl Zorana Jankovića Igorja Lukšiča Pahorjevi

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janša in esdeesovci, ne hodite v Stožice, opazovali in slikali vas bomo!