objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 24. julij 2010 ob 08:30

Cveta Zalokar Oražem spet županja?! To so mokre sanje naše cvetače.
Najavljena kandidatura Golobičeve poslanke za županjo Domžal je dvignila precej prahu, saj je Cveta Zalokar Oražem še pred dvema tednoma v lokalnem časniku javno izjavila, da ne bo kandidirala
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Najava vnovične kandidature za domžalsko županjo, ki jo je za naš portal pred dvema dnevoma pisno potrdila šefinja poslanske skupine stranke Zares Cveta Zalokar Oražem, je med Domžalčani očitno dvignila precej prahu. Takoj se je namreč izkazalo, da je poslanka Golobičeve stranke, "domžalska cvetača," kot ji nekateri pravijo, pred dvema tednoma javno lagala za lokalni časnik Novice, kjer je v intervjuju med drugim eksplicitno izjavila, da "za županjo ne bo kandidirala (glej faksimile v galeriji fotografij)." Tudi govorice, da se aktualni župan Domžal Toni Dragar ne bo potegoval za ponovni mandate, širi predvsem Cveta Zalokar Oražem, trdijo naši domžalski viri. Župan Dragar bo namreč zanesljivo kandididal, z listo Toni Dragar – Lista za vse generacije.
Toni Dragar je sicer politični učenec Cvete Zalokar Oražem, vendar sta se sprla. Golobičeva poslanka se mu menda posmehuje, da je zašpehan in zafrustriran (no, tudi mnogi Domžalčani so resno razočarani nad njegovo nesposobnostjo, saj naj bi ga zanimala samo zrezek in pomfri), Dragar pa nekdanji mentorici in bivši dolgoletni domžalski županji (občino je vodila celih 12 let!) očita, da mu je zapustila slabe občinske kadre, ki jih ne more zamenjati, in nasploh obupno politično dediščino. Prav gospodarska in tehnološka stagnacija Domžal, za katero Domžalčani krivijo Cveto Zalokar Oražem, bo Golobičevi poslanki onemogočila izvolitev, "njene sanje o ponovnem županstvu Domžal pa so mokre sanje naše cvetače," trdijo naši lokalni viri. Še več, zaradi vladavine Cvete Zalokar Oražem in Toni Dragarja na jesenskih lokalnih volitvah v Domžalah po skoraj dvajsetih letih menda ne bo več slavila politična levica; domžalska poslovna elita tokrat stavi na zmago poslanca Janševe SDS Roberta Hrovata, ki naj bi na svojo strankarsko listo za mestne svetnike spravil tudi predsednika Zbora za republiko in nekdanjega ministra za javno upravo Gregorja Viranta. Virant naj bi povlekel glasove sredine in tudi nekaj glasov levih volilvcev, so prepričani naši viri.
Cveto Zalokar Oražem zanesljivo ne bo podprl lokalni odbor Socialnih demokratov pod vodstvo Uroša Breznika, saj naj bi na zadnji seji nekaj vplivnih SD-jevcev zagrozilo z odhodom iz stranke, če bi SD na jesenskih volitvah podprla Zalokar Oražmovo. Saj se spomnijo, kako jih je izdala. Cveta Zalokar Oražem prav tako ostaja brez podporo LDS, še ene stranke, ki jo je pred leti zapustila Zalokar Oražmova; na listi liberalcev bo za župana kandidiral predsednik lokalnega odbora LDS Anton Preskar, sicer uspešen domžalski podjetnik. Koga bo podprla stranka DeSUS, še ni znano, ker se predsednica lokalnega odbora Mija Pukl menda še ni odločila.
Golobičeva poslanke se v Domžalah drži tudi status "zagrižene maoistke," trdijo naši viri. Po Domžalah menda hodi s cekrom, oblečena kot tipična kmečka deklina, kar naj bi dokazovalo, da ni političarka nacionalnega nivoja. Ko se ga napije, pa razlaga, da smo si Slovenci sami krivi za vse, zakaj smo se pa odcepili od Jugoslavije. Ko je bila direktorica domžalske knjižnice, naj bi zaposlovala predvsem po političnem principu in skregala ljudi, poleg tega naj bi bila izrazito nagnjena k nepotizmu. Dokaz temu je njen sin Matej Oražem, ki ga je spravila na stolček športnega direktorja Nogometnega kluba Domžale, pripovedujejo poznavalci domžalske scene. Ko je bila Cveta Zalokar Oražem še članica velike LDS, je celo družino pripeljala na strankarske piknike, da so zastonj jedli in pili, trdijo naši viri. Edina svetla točka Golobičeve poslanke pa je menda njen mož Stane Oražem, predsednik NK Domžal in podpredsednik Nogometne zveze Slovenije, zaposlen v papirnici Količevo Karton (nekdanja Papirnica Količevo), ki naj bi v Domžalah vendarle užival precej ugleda.
Naši viri iz stranke Zares pa pravijo, da se je nadomestna poslanka Cveta Zalokar Oražem zamerila tudi Gregorju Golobiču, ker naj bi po izbruhu afere Ultra v nekatere medije nemudoma plasirala novico, da je kandidatka za predsednico Zaresa, ker bo Golobič prisiljen odstopiti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Cveta Zalokar Oražem Golobičeve Toni Dragar Janševe Roberta Hrovata Gregorja Viranta Uroša Breznika Anton Preskar Mija Pukl Matej Oražem Stane Oražem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Cveta Zalokar Oražem spet županja?! To so mokre sanje naše cvetače.