objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 23. julij 2010 ob 07:24

Golobičeva radikalka Cveta bi rada spet postala županja Domžal
Vodja poslanske skupine Zaresa Cveta Zalokar Oražem zbira podporo za župansko kandidaturo, naši viri pa trdijo, da išče politični way out
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Vodja poslanske skupine stranke Zares Cveta Zalokar Oražem nam je potrdila govorice, da se bo jeseni spet potegovala za županjo Domžal. Po naših informacijah naj bi za podporo lobirala pri vseh treh preostalih strankah vladne koalicije, med Socialnimi demokrati, LDS in DeSUS, medtem ko sama pravi, da so se "stranke že pred časom začele pogovarjati z njo o morebitni kandidaturi, zato je sedaj, ko se je odločila kandididati, stopila v stik z njimi in so se okoli tega začeli dogovarjati."
To bo še zanimivo, kajti pogovarja se z nekaterimi političnimi strankami, ki jih je v svoji politični karieri že zapustila in celo izdala (SD in LDS), če bo slučajno izvoljena, pa bi po logiki minimalne politične morale morala takoj odstopiti kot poslanka. Nekdanja bibliotekarka Cveta Zalokar Oražem je namreč velika zagovornica tako imenovane nezdružljivosti poslanskih in županskih funkcij. Je pa tudi slišati, da 50-letna Cveta Zalokar Oražem s kandidaturo za domžalsko županjo mrzlično išče svoj politični "way out (beri: obstanek v politiki)," saj že na zadnjih parlamentarnih volitvah leta 2008 ni prišla v državni zbor; je namreč nadomestna poslanka, namesto predsednika Zaresa Gregorja Golobiča, ko je postal minister za visoko šolstvo. Kot zdaj kažejo ankete javnega mnenja, je malo možnosti, da se bo Golobičevi stranki ponovno uspelo prebiti v državni zbor, tudi Cveti Zalokar Oražem, ki se je v zadnjih dveh letih prelevila v izjemno politično in ideološko radikalno poslanko.
Cveta Zalokar Oražem je bila županja Domžal že tri mandate, sedanji domžalski župan Toni Dragar pa menda ne bo ponovno kandidiral.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Cveta Zalokar Oražem Gregorja Golobiča Toni Dragar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Golobičeva radikalka Cveta bi rada spet postala županja Domžal