objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 22. julij 2010 ob 07:13

Poslanec Rezman trdi: Ne zdravim se na psihiatriji, imam samo išijas!
Franc Žnidaršič, nekdanji vodja poslanske skupine stranke DeSUS in neuspešni pretendent za zamenjavo predsednika stranke Karla Erjavca, danes predvidoma zapušča DeSUS
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Vili Rezman, nekdanji član poslanske skupine stranke DeSUS in dolgoletni župan Ruš zanika pisanje anonimke, kjer mu očitajo kopico sumljivih poslov in nezakonitosti pri vodenju občine, pa tudi to, da "se zdravi na psihiatričnem oddelku Univerzitetnega kliničnega centra v Mariboru" in da ga "zapušča žena Metka." Da naj bi Rezman imel določene psihične težave (v anonimki piše, da gre za preganjavico, občutek ogroženosti, razmišljanje o samomoru in podobno …), so nam namignili tudi nekateri člani vodstva DeSUS, drugi pa cinično pripominjajo, da jih kaj takšnega sploh ne čudi, psihiatra pa naj bi prvič obiskal februarja letos. Anonimni pisci trdijo, da ruški politik "delavnike preživlja na psihiatriji, sobote in nedelje pa je doma." Vili Rezman seveda trdi drugače; pravi, da "je res bolan, vendar ima samo išijas in da je doma v Rušah. Tudi žena je tukaj, slišite, pravkar je prišla, in nič ne vem o tem, da bi me zapuščala," nam je po telefonu zagotovil Rezman.
Anonimni pisci pišejo, da se "vzroki za poslančeve in županove zdravstvene težave skrivajo v Rušah, kjer vlada že tretji županski mandat." Očitajo mu predvsem povezave z razvpitim Alojzem Cajnkom, lastnikom propadle Tovarne dušika Ruše (Rezman naj bi bil njegov lobist in zagovornik prodaje), ki se je končala s stečajem in "popolnim nategom države, Holdinga slovenskih elektrarn in 350 zaposlenih." Rezmanu očitajo tudi povezave s podjetjem Stavbar Gradnje Maribor, ki naj bi v Rušah "pokupil večino občinski zemljišč in zemljišča Kmetijske zadruge Ruše (šlo naj bi za čudne Rezmanove kupčije)," gradil vse večje ruške objekte (mimogrede, glavni Rezmanov arhitekt je Mariborčan Matjaž Durjava, ki ga Rezman, kot pravijo naši viri iz stranke DeSUS, vedno forsira za ministra za okolje in prostor), kot "hišni gradbinec pa je že leta 2008 odkupil Rezmanovo hišo na Selniški ulici v Rušah. Že zato," pišejo anonimni pisci, ker "sta Rezman in Stavbar pogodbo Davčni upravi predložila šele letos februarja. Pogodbena vrednost 235 tisoč evrov je skrajno pretirana (dejanska vrednost je cca. 120 tisoč evrov), razlika pa ni nič drugega kot izplačilo provizije. Zaradi finančnih problemov Stavbar kupnine ni mogel poravnati, zato je bil dogovor, da Rezmanu za del kupnine izgradi novo hišo, ki jo je ob Zdravstvenem domu v Rušah, leta 2009, pričel tudi graditi. Gradil jo je pogodbeni partner Stavbarja, to je Gradbeno podjetje Ptuj. Le ta je z gradnjo letos po uvedbi postopka prisilne poravnave nad Stavbarjem prenehal in jo za poplačilo svojih terjatev do stavbarja, prodaja."
"Prvega julija so delavci režijskega obrata občine Ruše 1. julija prostovoljno pomagali seliti državnega zbora poslanca in župana Ruš Vilija Rezmana v hišo, ki jo je, pred časom, ugodno kupil od podjetja Dava d.o.o. za svojega starejšega sina. Hiša, ki jo zapušča, je po kupoprodajni pogodbi v lasti podjetja Stavbar Gradnje iz Maribora, s tem pa se je uradno pričel njegov padec, padec njegove vladavine v Rušah in padec njega osebno …" preroško navajajo pisci anonimke.
Na koncu anonimke piše, da bi se "očitki zoper Rezmana lahko vrstili čez deset strani." No, anonimka je dolga dve strani. "Poslanca in župana Rezmana naj bi čakala izguba premoženja – hiše, kar nekaj kazenskih ovadb (vsaj tista za 770 tisoč evrov izgubljenega občinskega denarja v stečaju Stavbarja) ter gotovo neizvolitev za naslednji mandat. Vse navedbe se dajo preveriti, nekateri so celo zapisane v uradno objavljenih zapisnikih občinskega sveta in delovnih teles."
Vili Rezman naj je zatrdil, da so očitki v anonimki izmišljeni, da "vseh podrobnosti ne more in želi komentirati, namigi anonimke pa govorijo precej o piscu, ki bi se ob takšnem poznavanju problematike lahko brez zadrege takoj podpisal. Čim ste omenili Knificevo ulico, kjer naj bi jaz kupil nekaj zemljišč, takoj vem, kdo je pisec anonimke," nam je dejal Rezman. Kdo je po njegovem mnenju avtor anonimke, pa nam poslanec in župan kljub vsemu ni hotel povedati. Nekateri očitki naj bi bili, tako trdi Rezman, tudi "nesmiselni," priznava pa, da je "na davčno upravo res šele letos prinesel kupoprodajno pogodbo za hišo, ampak zato, ker je bila kupnina šele letos plačana. S svojimi nepremičninami ravnam tako, kot mislim, da je najboljše, gotovo pa ne bi prodal dvostanovanjske hiše za 120 tisoč evrov, kot se namiguje. Za hišo je bila napravljena tudi uradna cenitev."
Vili Rezman nam je še potrdil svojo odločitev, da jeseni ne bo več kandidiral za župana Ruš, saj pravi, da so bili trije mandate čisto dovolj. Kakorkoli, v stranki DeSUS pravijo, da Rezmana tako ali tako ne bi več podprli, izgubil pa naj bi tudi podporo nekaterih drugih strank, denimo LDS, Zares in Socialnih demokratov.
Stranko DeSUS pa danes predvidoma zapušča nekdanji vodja poslanske skupine DeSUS Franc Žnidaršič, ki je na zadnjem kongresu stranke, maja 2009 v Ljubljani, poskušal zamenjati Karla Erjavca. Žnidaršič od prejšnjega četrtka tudi ni več predsednik lokalnega odbora stranke DeSUS v Trebnjem (naši viri iz vodstva stranke trdijo, da so ga zamenjali, Žnidaršič pa nam je zagotovil, da je odstopil sam; mimogrede, ena izmed ustanoviteljic upokojenske stranke v Trebnjem – ime in priimek je znan uredništvu - je generalnemu sekretarju stranke DeSUS Ljubu Jasniču pisala posebno pismo, kjer je med drugim zapisala, da so se z Žnidaršičem razšli, ker je nemogoč), danes pa naj bi medije obvestil, da zapušča tudi DeSUS. Spomnimo, razvpita poslanca Rezman in Žnidaršič sta decembra lani zapustila poslansko skupino Erjavčeve stranke in šla med samostojne poslance.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vili Rezman Metka Alojzem Cajnkom Matjaž Durjava Franc Žnidaršič Karla Erjavca Ljubu Jasniču

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Poslanec Rezman trdi: Ne zdravim se na psihiatriji, imam samo išijas!