objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 21. julij 2010 ob 07:05

Lahovnik tarča LDS-agenta Šimenca, ki naj bi pred leti podkupoval Ruparja
Zloglasni Igor Šimenc, nekdanji uslužbenec Slovenskih železnic s ponarejeno diplomo, je Mateju Lahovniku poslal tajno SMS-sporočilo, če bi se dobil z Vladom Dimovskim, toda slednji o tem menda nič ne ve
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Neverjetna vojna vodilnih politikov stranke Zares proti nekdanjemu članu in bivšemu ministru Mateju Lahovniku ne pojenja. Lahovnikov neposredno podrejeni uradnik na ministrstvu za gospodarstvo, generalni direktor direktorata za energetiko Janez Kopač, znan kot bivši minister za okolje in prostor in kratkotrajni minister za finance, nekdanji sodelavec podjetja Ultra ter ljubljanski mestni svetnik (izvoljen je bil na listi LDS, po prestopu v Zares je postal tako imenovani samostojni svetnik), ki je pred tremi tedni v ljubljanskem mestnem svetu glasoval za nov prostorski načrt Ljubljane, kot ga je predlagal župan Zoran Janković, je predsedniku vlade Borutu Pahorju napisal daljše pismo, kjer problematizira projekt TEŠ 6; Kopačev glavni cilj seveda ni predsednik uprave Termoelektrarne Šoštanj Uroš Rotnik, ki ga Kopač v pismu najbolj napada, ampak Lahovnik, katerega je treba, potem ko je liderju Zaresa in ministru za visoko šolstvo Gregorju Golobiču "zabil nož v hrbet," kot jamrajo Zaresovci, očrniti do konca. Tudi Janez Kopač v slogu številnih razvpitih zgodovinskih pisem eldeesovcev, ki so sesuli nekoč veliko vladajočo stranko LDS, daljše pismo Pahorju začenja s "Spoštovani (dragi) Borut … (glej faksimile)" Kopačevo pismo in Rotnikov komentar je v celoti objavljen na spletni strani kabineta predsednika vlade Pahorja.
Mimogrede, gradnja bloka TEŠ 6 je ministra Golobiča in uradnika Kopača začela strašno motiti točno po letu in pol njunega sedenja v Pahorjevi vladi; ali drugače, takoj potem, ko je Lahovnik dramatično zapustil Zares.
Matej Lahovnik pa je očitno tudi tarča tako imenovanih črnih operacij. Tri dni potem, ko je nepreklicno odstopil kot minister, je po mobilnem telefonu prejel anonimno SMS-sporočilo, ali se je pripravljen dobiti z Vladom Dimovskim, nekdanjim ministrom v vladi Janeza Drnovška in Toneta Ropa, bivšim vplivnim članom Pahorjevih Socialnih demokratov in predsednikom novopečene mini stranke Slovenska Unija. No, Lahovnik in Dimovski sta tudi profesorska kolega na ljubljanski ekonomski fakulteti. Lahovnik telefonske številke ni poznal, podpisa ni bilo, zato na sporočilo ni reagiral, mi pa smo izvedeli, da skrivnostna telefonska številka pripada zloglasnemu Igorju Šimencu, nekdanjemu generalnemu sekretarju Slovenskih železnic, ki je moral službo na železnicah zapustiti po aferi s ponarejeno diplomo. Šimenc je v slovenskem političnem podzemlju znan kot uslužbenec, lobist ali agent, če hočete, ki so ga nekateri vidni člani stare LDS (menda predvsem Mirko Bandelj, odvetnik, lobist, nekdanji generalni sekretar Drnovškove vlade in bivši minister za notranje zadeve, ter Golobičevi ljudje (ker Golobič osebno z Igorjem Šimencem najverjetneje ni komuniciral) uporabljali za posebne naloge, ki jim v svetu obveščevalnih služb pravijo črne operacije ali "Black Ops" (glej film Oliverja Stonea JFK). Šimenc je bil tisti, ki naj bi pred leti za račun LDS menda poskušal podkupiti nekdanjega poslanca Janševe stranke Pavleta Ruparja, da bi v državnem zboru glasoval za Drnovškovo koalicijo. Rupar je – saj se spomnite - takrat v parlamentu mahal s kaseto, na kateri naj bi bilo posneto Šimencevo podkupovanje. Na našem portal smo že razkrili, da se so Šimenc, Bandelj, gradbeni tajkun Ivan Zidar in bodoči minister za promet Patrick Vlačič nekaj tednov pred parlamentarnimi volitvami, avgusta 2008, dobili v eni izmed primorskih restavracij. To je zanimivo, ker je Bandelj še vedno odvetnik in lobist Slovenskih železnic, Vlačič interese prvega človeka SCT Ivana Zidarja vneto zagovarja na Darsu, kar gre na živce še vedno rahlo novi predsednici uprave Darsa Mateji Duhovnik, ministra za promet pa naj bi nekdanji LDS-agent Šimenc vabil tudi na svoj vikend na Jezersko.
Ko smo poklicali na skrivnostno mobilno številko Igorja Šimenca, smo prejeli nepodpisan SMS, naj pošljemo SMS. Po razkritju naše novinarske identitete pa je Šimenc prenehal s komunikacijo. Vlado Dimovski pravi, da "za pogovor z Lahovnikom ne rabi posrednika, saj je moj kolega s fakultete," Šimenceva "intervencija pa mu ni znana." Če Dimovski ne blefira, je to še en dokaz da je Šimenc delal za nekoga tretjega (koga, lahko samo ugobamo?!), katerega cilj je bil zvabiti Lahovnika v nevarno past bizarnega politikanstva; češ, poglejte, Lahovnik javno odhaja iz vlade in politike, v resnici pa se tajno pogaja za vstop v neko drugo politično stranko, za nameček celo prejkone minorno politično združbo Vlade Dimovskega.
Matej Lahovnik nam je zagotovil, da na (Šimencev) SMS "ni odgovoril, saj v bistvu sploh ne ve, čigava je ta mobilna številka," poleg tega se "v nobenem primeru ne namerava sestati s člani Slovenske Unije."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mateju Lahovniku Janez Kopač zoran janković Borutu Pahorju Uroš Rotnik Gregorju Golobiču Vladom Dimovskim Janeza Drnovška Toneta Ropa Mirko Bandelj Oliverja Stonea Janševe Pavleta Ruparja Ivan Zidar patrick vlačič Mateji Duhovnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Lahovnik tarča LDS-agenta Šimenca, ki naj bi pred leti podkupoval Ruparja