objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 16. julij 2010 ob 07:07

Uroš Slak in Bojan Traven sama razkrila, koliko zaslužita!
Pogodbi, ki sta ju podpisala novopečena novinarja informativnega programa TV Slovenija, predvidevata 4.500 evrov mesečno in 12 mesečnih plač odpravnine, če ju predčasno odpustijo
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Ker ožje vodstvo javnega zavoda RTV Slovenija, predvsem vršilca dolžnosti generalnega direktorja RTV in direktorja TVS, Anton Guzej in Jožko Možina, noče razkriti podobnosti pogodb z novinarjema Bojanom Travnom in Urošem Slakom, sta se to odločila storiti Traven in Slak sama. Dokaj modra odločitev, saj sta njuni pogodbi prva tema po hodnikih in pisarnah stavbe RTV, obe pogodbi pa naj bi nadzorni odbor pod vodstvom Lenarta Šetinca že ocenil kot sporni, predvsem zaradi dejstva, da so jih podpisali za tri leta. Anton Guzej se včeraj na naše telefonske klice ni odzival.
Bojan Traven in Uroš Slak sta nam po telefonu povedala, da je mesečni pogodbeni znesek za oba enak, 4.500 evrov, plus DDV. Slak dodaja, da mu je vodstvo TVS ponudilo dve verziji pogodbe, sam pa se je odločil za tisto, ki je vsebovala manjši znesek, saj ni hotel postati najbolje plačani voditelj v informativnem programu in da bi njegova plača postala medijska zgodba. Razširile so se namreč tudi govorice, da naj bi vsak kasirala po deset jurjev mesečno. Po neuradnih informacijah naj bi "višjo plačo (v bruto znesku)" od Slaka dobival vsaj še voditelj oddaje Odmevi Slavko Bobovnik.
Pogodbi, kot smo že poročali, sta Traven in Slak kot samostojna podjetnika podpisala za dobo treh let, v primeru predčasne odpovedi pa jima pripada po 12 mesečnih zneskov "odpravnine". Pogodba za Slaka predvideva uredniško oziroma voditeljsko mesto, Travnu pa vodenje projektov in vodenje skupine mladih raziskovalnih novinarjev. Nova oddaja, ki jo pripravljata Slak in Traven, se bo imenovala Pogledi Slovenije. Urednik Pogledov Slovenije bo najverjetneje Slak, Traven pa bo morda pripravljal tudi novinarske prispevke.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Anton Guzej Jožko Možina Bojanom Travnom Urošem Slakom Lenarta Šetinca Slavko Bobovnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Uroš Slak in Bojan Traven sama razkrila, koliko zaslužita!