objavi na
pozareport.si

forum

Ponedeljek, 12. julij 2010 ob 12:12

Šamana in moža seksi pevke Petre Slapar razglasili za tajnega agenta Sove
Jurija Žureja, direktorja urada za intelektualno lastnino, naj bi špijonirala Robert Lavtar in Bojan Bratuša. Oba to zanikata in napovedujeta odškodninske tožbe
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Franci Kek, poslanec Golobičeve stranke Zares, je zaradi domnevnega prisluškovanja in sledenja direktorju urada za intelektualno lastnino Juriju Žureju zahteval sklic nujne seje parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. Kek je v zahtevi navedel, da naj bi za Sazas, ki je v sporu z Žurejem oziroma uradom za intelektualno lastnino (Žureja je na čelo urada novembra lani nastavil zdaj že bivši minister za gospodarstvo Matej Lahovnik), vohunila Robert Lavtar in Bojan Bratuša. Prvi je znan kot šaman, podjetnik in lider Bela Gnostične cerkve v Sloveniji ter mož seksapilne pevke Petre Slapar, drugi pa je javnosti neznan nekdanji agent Slovenske varnostno-obveščevalne agencije, kjer naj bi bil zadolžen za tajno prisluškovanje, službo v Sovi pa naj bi izgubil zaradi ponarejenega spričevala. Nekateri mediji, nazadnje časnik Delo, so Lavtarja in Bratušo malodane razglasili "za nekdanja agenta Sove, ki naj bi bile spet dejavna."
Bojan Bratuša, ki je trenutno na dopustu, nam je po telefonu dejal, da "večino zapisanega v časniku Delo ne drži." Delo je namreč še zapisalo, da se "Bratuševo sodelovanje s Sovo ni povsem končalo." Posebna komisija v obdobju Janševe vlade je namreč ugotovila, da je Sova z denarjem iz nezakonito ustanovljenega črnega fonda ustanovila podjetje Webs (po javno dostopnih podatkih je bil ustanovitelj, prvi lastnik in direktor podjetja Webs d.o.o. neki Igor Pungerl; op.p.), decembra 2005 pa je podjetje prešlo v 100-odstotno last Karmen Bratuša, žene Bojan Bratuše. Po navedbah Dela je "Bratuša do sredine leta 2005 v Sovi upravljal tehnična sredstva za prisluhe v omrežjih mobilne telefonije in informacijska sredstva v razvpiti konspirativki na Malem trgu v Ljubljani." Bratuša priznava, da je res delal v Sovi, da je Webs v lasti njegove soproge, ni pa ga ustanovila Sova, trdi Bratuša. Kar zadeva Sazas in Žureja, Bratuša zagotavlja, da "se s to zadevo ne ukvarja, ker to ni njegov nivo, Žureja pa sploh ne pozna in ga je danes časniku Delu prvič videl na fotografiji. Očitno ima nekdo zelo slabo vest," je prepričan Bratuša, ki že išče primernega odvetnika, da bo zadevo rešil po sodni poti, saj gre "za hude obtožbe, ki bodo dobile sodni epilog."
Podobno jezen kot Bratuša je tudi Robert Lavtar. Pravi, da "sploh ne ve, kjer je stavba Sove, kaj šele, da bi bil njen tani agent," je pa že klical na ljubljansko policijo, naj mu vendarle pokažejo famozno kazensko ovadbo, ki jo je, zaradi domnevno nezakonitega slikovnega in zvočnega snemanja vložil Žurej. Lavtar pravi, da se je oglasil tudi na uradu za verske skupnosti, ker je pač predstojnik slovenske Bela Gnostične cerkev. Direktorja urada Aleša Guliča sicer ni dobil, ker je bil odsoten, je pa govoril z uradniki, ki zadevo menda spremljajo. Tudi Lavtar napoveduje odškodninske tožbe, odvetnika, "takšnega, ki ga ne bo strah," pa si išče v Mariboru. Lavtar, ki s Petro Slapar že nekaj časa živi v Prekmurju, sredi idilične vasice Kukeč, je prepričan, da je "tožba dobljena, Žurej pa bo plačeval do konca življenja …"
Bojan Bratuša in Robert Lavtar se tudi strašno čudita, zakaj ju doslej še ni kontaktiral noben novinar, čeprav nekateri mediji o njima na veliko poročajo. "Vi ste edini, ki ste poklicali," pravita Bratuša in Lavtar.
Vedno bolj skrivnostna je tudi vloga državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Jožefa Školča, zadolženega za odnose z nevladnimi skupnostmi. Novinarji Pop TV so poročali, da naj bi Školč delegaciji Sazasa, Matjažu Zupanu, Zoranu Predinu in Jožetu Robežniku, omogočil sestanek pri premieru Borutu Pahorju, Sazasovci pa so Školču dali posnetek pogovora, ki ga je imel Žurej z enim od Sazazovih podjetij. Žurej naj bi Školča opozoril, da tega pogovora ni dovolil snemati in da Školč operira s papirji, ki so bili pridobljeni nezakonito. Ampak Školč se ni pustil motiti, še več, trdijo novinarji Pop TV, Žureju naj bi zagrozil, da "bi bilo za urad neprijetno, če ta prepis pride v javnost." Nato je Žurej na policijo podal še eno kazensko ovadbo. Školč je novinarjem Pop TV priznal, da nezakonito pridobljenih informacij ni predal policiji, na vprašanje novinarjev, zakaj se – kot visok državni uradnik v kabinetu predsednika vlade - sploh meša v to zadevo, pa je menda obmolknil. Zdaj pa je za časnik Delo z dopusta sporočil, da "ne razpolaga z nezakonito pridobljenimi dokumenti in da je ravnal korektno," Žurej pa je tudi nenadoma ugotovil, da Školču nič ne očita, kazenska ovadba, ki jo je vložil na policiji, pa z Jožefom Školčem nima nobene povezave.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Robert Lavtar franci kek Zares Jurij Žurej matej lahovnik Bojan Bratuša Petra Slapar Igor Pungerl Karmen Bratuša Aleš Gulič Jožef Školč Majaž Zupan Zoran Predin Jože Robežnik Borut Pahor

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šamana in moža seksi pevke Petre Slapar razglasili za tajnega agenta Sove