objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Torek, 13. julij 2010 ob 09:41

Urša Čepin: Spila sem le dvoje borovničke in napihala samo 0,3 promila
Silikonska blondinka trdi, da je samo zaradi tega ostala brez mercedesa, fasala 600 evrov kazni in devet kazenskih točk, kar pa ne gre skupaj s predpisi o varnosti cestnega prometa
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Najbolj razvpita slovenska ločenka in od nedavnega tudi "šefica" ljubljanskega striptiz kluba Escape Urša Hočevar Čepin je še vedno brez svojega prestižnega mercedesa, ki so ji ga, kot je znano, pred dobrim tednom v Zgornji Savinjski dolini zaplenili policisti. Takrat so se pojavljale govorice, da je bila silikonska blondinka za volanom pijana. Za tabloidno revijo Nova je starleta sicer priznala, da je pila alkohol, in ob tem pojasnila, da je "... spila le dvoje borovničke, prej pa nisem nič jedla."  Tako naj bi demantirala, da je bila mrtvo pijana, ko so jo ustavili policisti.
"Napihala sem samo 0,3 promila, pa tudi vozila nisem tako zelo hitro. Policisti, ki so me ustavili, sploh niso imeli radarja, ampak so mi vseeno rekli, da sem bila prehitra. Dejstvo pa je, da sem bila na tisti cesti v tistem času edina voznica in sem pač nabasala na njih."
Čepinova je sicer fasala 600 evrov kazni in devet kazenskih točk, ker pa je položnico plačala v osmih dneh, je odštela "le" 300 evrov. "Ne bom se šla zdravit zaradi alkoholizma, ker sem preudarna voznica in vozim varno," sporoča samozavestna blondinka, ki se je poleg tega skeširala tudi zaradi prehitre vožnje, za katero je dobila kazen nekaj dni prej. "Zdaj skozi naselje vozim 45 kilometrov na uro in res upam, da me ne bodo ustavili zaradi prepočasne vožnje," pravi prsata lepotica, ki še vedno ne ve, kdaj bo mercedes dobila nazaj, ki je še vedno v posesti policije. "Upam, da ga bom lahko čim prej prevzela, ker ga že zelo pogrešam. V njem so tudi vse moje osebne stvari."
Ker se nam je zdel ukrep policije v primeru Urše Čepin vseeno precej rigorozen, smo na Generalni policijski upravi Ljubljana preverili, kakšne so predvidene kazni za omenjeni prekršek in v katerem primeru se policisti odločijo za zaseg vozila. In dobili naslednje pojasnilo: "Zakon o varnosti cestnega prometa (ZVCP-1) za navedeni prekršek določa globo v višini 180 EUR in 3 kazenske točke, pod pogojem, da voznik kaže znake motenj v vedenju, katerih posledica je lahko nezanesljivo ravnanje v cestnem promeru. Navedene znake lahko ugotavlja le zdravnik. Sicer pa vožnja do koncentracije alkohola do 0,5 promila ni prepovedana, razen za točno določene kategorije voznikov, ki v cestnem prometu ne smejo imeti alkohola v organizmu. Kar pa zadeva zaseg vozila, pa eksplicitnega odgovora ne moremo posredovati, saj ne poznamo okoliščin, v katerih je bil prekršek storjen, oziroma predkaznovanosti navedenega voznika. Načeloma ob enkratni zalotitvi za alkohol 0,30 promila policisti ne zasegajo vozil."
Glede na to, da je starleta dobila 600 evrov kazni, devet kazenskih točk in je ostala brez avta, lahko sklepamo, da je marsikaj zamolčala. In morda spila precej več kot dvoje borovničk.
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Urša Hočevar Čepin

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Urša Čepin: Spila sem le dvoje borovničke in napihala samo 0,3 promila