objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 7. julij 2010 ob 06:54

Ministrica Kresalova danes dela puč v mariborski LDS
Na seji sveta mariborskih liberalnih demokratov naj bi Tomaž Orešič postal uradni županski kandidat na listi LDS, arhitekt Tomaž Kancler pa se mora odločiti do konca tega tedna: SDS ali nič
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Tomaž Orešič, nekdanji član uprave Elektra Maribor in direktor EFT Group za zahodno in centralno Evropo, ki je sprva nameraval kandidirati za mariborskega župana kot neodvisni kandidat s podporo LDS in še nekaterih drugih političnih strank, si je očitno premislil in bo kandidiral na listi LDS kot uradni kandidat te stranke. Tako naj bi še danes odločili mariborski liberalni demokrati na seji sveta stranke, kamor pride tudi predsednica LDS in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal.
Generalni sekretar Uroš Petohleb nam je včeraj sicer dejal, da "ni še nič dokončno odločeno," je pa potrdil, da seja sveta danes bo in da bo zraven tudi Kresalova. Po naših informacijah naj bi zadevo formalno izpeljal predsednik sveta mariborske LDS Jože Protner, seja pa naj bi se zgodila brez prisotnosti predsednika mariborske LDS Andreja Verliča (ki je, kot je znano, proti kandidaturi Tomaža Orešiča), podpredsednika mariborske LDS Toneta Vogrinca in podpredsednice mariborske LDS Marjane Kreitner. Da bodo vsi sklepi zanesljivo šli skozi, čeprav se obeta vprašljiva sklepčnost, pa naj bi osebno poskrbela in nadzorovala Katarina Kresal, trdijo naši viri. Šlo naj bi celo za nekakšen puč znotraj stranke, saj se lahko zgodi, da bo prokanglerjevski podžupan Verlič in še kdo iz vodstva lokalnega odbora mariborske LDS zaradi tega ponudil odstop.
Spomnimo, Katarina Kresal je zaradi otvoritve letošnjega festivala Lent (25. junija) predčasno zapustila tradicionalno srečanje LDS v Črnomlju, po Lentu pa se je sprehodila v družbi Orešiča in direktorja Lenta Vladimirja Rukavine, vendar brez Verliča in Vogrinca, ki sta ostala v VIP šotoru ob velikem odru. Zaradi najavljene Orešičeve županske kandidature s podporo LDS pa naj bi počilo tudi v vodstvu strankarske centrale v Ljubljani, saj nekateri Orešiču še vedno zamerijo, ker je po lokalnih volitvah leta 2006 zapustil LDS, potem ko so se Verlič, nekdanji poslanec Milan Petek in kompanija preveč spečali z mariborskim županom Francem Kanglerjem.
Po naših informacijah naj bi do spremembe prvotnega načrta Orešičeve kandidature prišlo potem, ko Tomaž Orešič ni dobil podpore drugih političnih strank, hkrati pa mu je postalo jasno, da bi kot neodvisni kandidat moral do konca avgusta zbrati okoli 950 overjenih podpisov volivk in volivcev s stalnim bivališčem v občini Maribor, kar seveda ni tako enostavno.
Podobne težave naj bi imel tudi arhitekt Tomaž Kancler, ki naj bi kot neodvisni kandidat za mariborskega župana šel na volitve s podporo Janševe SDS. Največja opozicijska stranka pa naj bi mu po novem dala ultimat, da mora formalno kandidirati na listi SDS, sicer bodo našli drugega županskega kandidata. Kancler se menda mora odločiti do konca tega tedna.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomaž Orešič Katarina Kresal Uroš Petohleb Jože Protner Andreja Verliča Toneta Vogrinca Marjane Kreitner Vladimirja Rukavine Milan Petek Francem Kanglerjem Tomaž Kancler Janševe

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ministrica Kresalova danes dela puč v mariborski LDS