objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 30. junij 2010 ob 14:46

Miša Molk nad Uroša Slaka: Vodenje ponedeljkovih Odmevov je bilo neznosno
Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV v svojem drugem letnem poročilu ugotavlja, da je največ pripomb zoper večerno televizijsko oddajo Odmevi
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Marija Miša Molk, nekdanja prva dama slovenske televizije in varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija, je na današnji prestavitvi drugega letnega poročila varuhinje komentirala tudi vrnitev Uroša Slaka na TV Slovenija in njegovo vodenje oddaje elitne večerne televizijske oddaje Odmevi. Po mnenju Molkove je bilo Slakovo vodenje ponedeljkovih Odmevov "neznosno. Nikomur ni pustil odgovoriti v celem stavku. Včeraj je bilo že bolje," pravi Molkova. Po besedah varuhinje imajo gledalci "dovolj aferaštva in politične nestrpnosti," vodilo RTV pa bi moralo biti "ne tekmovati, temveč ustvarjati z lastno vizijo." Po njenih besedah gledalce "začenja motiti tudi izbira gostov, ki je postala zelo predvidljiva. Želijo si novih obrazov," trdi Molkova.
Zanimivo je tudi, da so Odmevi tudi sicer deležni največ kritik in pripomb televizijskih gledalcev, predvsem zaradi zamujanja oddaje, pristranskosti obravnav ter vodenja Rosvite Pesek in Tomaža Bratoža, medtem ko je bil Slavko Bobovnik - po novem tudi podpredsednik programskega sveta RTV v odstopu – deležen številnih pohval. Molkova Odmevom sicer v šali pravi takole: "Bipolarna motnja, dva na levi, dva na desni, vmes pa nič …"
Uroš Slak pa nas je v telefonskem pogovoru opomnil, da je bil ustanovitelj oddaje Odmevi nekdanji odgovorni urednik informativnega programa TVS Lado Ambrožič, in ne pokojni novinar Mile Vreg, kot so pomotoma zapisali v ponedeljkovem uradnem sporočilu medijem v Službi za odnose z javnostmi na RTV. Mile Vreg je bil namreč "samo" prvi voditelj Odmevov.
Varuhinja gledalcev in poslušalcev RTV je v zadnjih 12 mesecih obravnavala 345 odzivov, največ pa jih je letelo na televizijski program.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marija Miša Molk Uroša Slaka Rosvite Pesek Tomaža Bratoža Slavko Bobovnik lado ambrožič Mile Vreg

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Miša Molk nad Uroša Slaka: Vodenje ponedeljkovih Odmevov je bilo neznosno