objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 29. junij 2010 ob 07:31

Za mariborskega župana tudi Sašo Peče, vendar kot Kanglerjev rotvajler
Andrej Verlič, predsednik mariborskega odbora LDS in Kanglerjev podžupan, naj bi na sedežu stranke LDS v Ljubljani že lobiral proti napovedani kandidaturi Tomaža Orešiča s podporo LDS
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Napovedane županske kandidature arhitekta Tomaža Kanclerja (s podporo SDS), poslovnežev Gregorja Jagerja (Zares) in Tomaža Orešiča (s podporo LDS) naj bi v politični tabor aktualnega mariborskega župana Franca Kanglerja vnesle precej nemira, trdijo naši viri. Med najbolj živčnimi naj bi bil predsednik stranke Lipa in bivši poslanec Jelinčičeve nacionalne stranke Sašo Peče, ki naj bi prav tako šel v bitko za županski stolček. Vendar strogo kot "pribočnik" Franca Kanglerja, ali drugače, Peče naj bi v predvolilni kampanji odigral točno določeno vlogo "Kanglejevega rotvajlerja." Na soočenjih in po medijih naj bi ostro napadal Kanglerjeve nasprotnike, tiste, ki bi jih sicer najraje sesuval Kangler, vendar mora slednji, kot župan, v predvolilni kampanji taktično odigrati vlogo povezovalca mariborske politike. Če bo Franc Kangler, ki gre tokrat na volitve na listi Slovenske ljudske stranke s podporo tako imenovane Županove liste, spet izvoljen za župana, si Sašo Peče, trenutno zaposlen na sedežu stanke Lipa, obeta službo podžupana, ki jo pri Kanglerju zdaj zaseda njegov starejši brat in tajnik Lipe Rok Peče.
Napovedani županski kandidaturi Tomaža Orešiča s podporo LDS pa menda ni preveč naklonjeno vodstvo centrale LDS v Ljubljani, trdijo naši viri. Nekateri vidni člani stranke naj bi Orešiču zamerili, ker je – kot smo včeraj poročali – enkrat že zapustil LDS (bil je namreč podpredsednik mariborskega lokalnega odbora), proti Orešiču, ki velja za izbranca predsednice LDS in ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal, pa znotraj LDS očitno lobira tudi Andrej Verlič, predsednik mariborskega odbora LDS in Kanglerjev podžupan. Orešič namreč ni naklonjen sodelovanju s Kanglerjem, Verličeva LDS pa je, nasprotno, močan člen Kanglerjeve mestne koalicije. Naši viri blizu Orešiča pa trdijo, da mora Andrej Verlič zelo jasno podpreti Tomaža Orešiča, saj si tako rešuje svoje politično preživetje, sicer ga bo Kresalova dokončno odpihnila z mesta predsednika mariborskega odbora LDS in političnega prizorišča.
Mimogrede, včeraj sta se v lokalu Marpurgi, ki ga ima v najemu direktor Narodnega doma in festivala Lent ter bodoči generalni direktor projekta Evropska prestolnice kulture (EPK) Vladimir Rukavin Gogo, dobila mestni svetnik Janševe SDS in nekdanji član nadzornega sveta Nove kreditne banke Maribor Daniel Blejc in lider mariborske Liste za pravičnost in razvoj Stojan Auer; slednji naj bi v prvem krogu županskih volitve zanesljivo pobral vsaj deset odstotkov, trdijo analitiki mariborske lokalne politike. Mariborska SNS, ki jo vodi nekdanji predsednik mariborske stranke Zares (?!) Folko Puconja, pa napoveduje, da bo na jesenskih lokalnih volitvah nastopila samo z listo za mestni svet, ne pa tudi svojim županskim kandidatom.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomaža Kanclerja Gregorja Jagerja Tomaža Orešiča Franca Kanglerja Jelinčičeve Sašo Peče Rok Peče Katarine Kresal Andrej Verlič Vladimir Rukavin Gogo Janševe Daniel Blejc Stojan Auer Folko Puconja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Za mariborskega župana tudi Sašo Peče, vendar kot Kanglerjev rotvajler